Skaftungin Huutokaupat muutti Lappajärvelle 

Vesa Mäkysen liikkeestä löytyy runsaasti vanhoja esineitä ja tauluja.
Vesa Mäkysen liikkeestä löytyy runsaasti vanhoja esineitä ja tauluja.
Vesa Mäkysen liikkeestä löytyy runsaasti vanhoja esineitä ja tauluja.
Vesa Mäkysen liikkeestä löytyy runsaasti vanhoja esineitä ja tauluja.

−SKAFTUNGIN Huutokaupat on perustettu vuonna 2005 Kristiinankaupungin Skaftungin kylässä, josta yrityksen nimi on peräisin. Pidin siellä huutokauppoja 15 vuotta. Mutta sitten tuli korona ja huutokaupat kiellettiin. Elämässä tuli muitakin muutoksia ja halusin siirtää yrityksen toiseen paikkaan, kertoo Seinäjoella asuva Vesa Mäkynen. Hän myi pois vanhan koulurakennuksen, jossa yritys toimi ja osti Lappajärveltä entisen Alasen kukkakaupan tilat.  

Lappajärvellä yritys toimii vanhan tavaran myymälänä. Liike aukeaa 28. kesäkuuta ja on avoinna keskiviikosta lauantaihin klo 12–18 heinäkuun loppuun asti.  Itsepalvelupuoli aukeaa 23. kesäkuuta ja se toimii ympäri vuorokauden, näillä näkymin koko loppuvuoden. Mäkysen tytär on aukioloaikoina hoitamassa myyntiä ja hän itsekin on pystyessään myymälässä paikalla. Tuotteiden hinnoittelu tapahtuu värien mukaan. Esineissä on eri väriset tarralaput ja hintataulukko löytyy seinältä. Myyntitiloihin on tulossa myös niin sanottu euron tori, jossa kaikki tavarat maksavat yhden euron. 

Tauluja, antiikkia ja keräilyesineitä on myymälärakennuksen eri huoneissa runsaasti esillä. Tarjolla on myös laaja kattaus kotimaista lasia: Oiva Toikkaa, Arabiaa, Iittalaa, Muurlaa.  

MÄKYNEN ostaa ja tyhjentää kuolinpesiä Seinäjoen, Vaasan, Tampereen ja Turun alueilta. −En osta koskaan yhtä tai kahta tavaraa, vaan tyhjennän koko talon. Valitettavasti isolle osalle asuntojen tavaroista ei ole käyttöä, vaan ne päätyvät kaatopaikalle. Toimintaan kuuluu myös loppusiivous. Isommissa kaupungeissa on tyhjennettävään asuntoon tarjolla myös niin sanottu myyntifiksaus, eli tehdään pintaremonttia, kuten lattialaminaatin ja tapetin laittoa ja sen sellaista. Olemme Pohjanmaalla luultavasti ainoa tämän alan yritys, jossa tehdään myös myyntikunnostusta.  

Yrityksessään Mäkysellä on palkattua apuvoimaa, mutta paljon hän kertoo tekevänsä työtä myös yksin.   

–Olen aina tykännyt vanhoista tavaroista. Haaveenani on, että tätä saisi tehdä kokopäiväisenä työnä. Suomessa sivutoiminen yrittäjyys toimii, mutta täysipäiväisenä se on aika hankalaa. Päätyönään Mäkynen ajaa kukkatoimituksia kukkakauppa-asiakkaille satoja kilometrejä päivässä. 

Myymälä on jo herättänyt paikkakunnalla kiinnostusta ja Mäkynen toivookin, että niin paikalliset kuin kesäasukkaatkin löytävät tiensä vanhojen tavaroiden luokse. Hän paljastaa myös, että huvilakauden päättymisen aikaan on tarkoitus järjestää huutokauppa, joko liikkeen pihalla tai lähialueella. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.