Uusimmat kesäblogit:

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi Lappajärven ja koko Järviseudun kesään. 

Unescon Geopark on laaja-alainen alusta, joka luo monenlaisia mahdollisuuksia yrittäjyydelle, opetukselle, kulttuurille ja matkailulle, aina ruuasta –alueemme ainutlaatuisen perimämme tietoisuuden ja tunnettuuden lisäämiseksi.
Unescon Geopark on laaja-alainen alusta, joka luo monenlaisia mahdollisuuksia yrittäjyydelle, opetukselle, kulttuurille ja matkailulle, aina ruuasta –alueemme ainutlaatuisen perimämme tietoisuuden ja tunnettuuden lisäämiseksi.

TÄTÄ kirjoittaessani kauan kaivattu helle on vihdoin saavuttanut kraatterijärvemme ja hyvin kuvaileva sloganimme (Pala Taivasta), tarjoaa alueemme asukkaille ja matkailijoille todellista parastaan. 

Tästä kesästä odotamme erityisen vilkasta ja tapahtumien täyttämää kesää, jonka tarjonta häikäisee kuin keskipäivän aurinko. Alueellamme tapahtuu mittava tarjonta koettavaa ja nähtävää vaativammallekin kesälomalaiselle. Voimme todellakin olla ylpeitä alueemme omaleimaisuudesta ja sen kirjosta Suomen suvessa. 

Erityisen mausteensa tähän kesään tuo Unescon virallisten Geopark evaluaattoreiden saapuminen Lappajärvelle ja Järviseudulle elokuun ensimmäisellä viikolla. Tämä tarkoittaa Kraatterijärven Geopark prosessin loppuhuipentumaa, jossa tiivistyy vuosien määrätietoinen ja kova työ saavuttaaksemme maailmalla suurta arvostusta nauttivan virallisen Unescon Geopark statuksen ensi vuonna 2024. 

 Vaikka olemme varsin pitkällä tässä prosessissa, ei status ole missään tapauksessa itsestäänselvyys. Evaluaattoreiden antama punainen kortti tarkoittaisi pelin loppumista siihen paikkaan, ja vihreä hyväksyntää liittymiselle perheeseen, sekä keltainen kortti korjattavia asioita aikajanassa, jonka jälkeen prosessin loppuunsaattaminen voisi olla mahdollista. Meidän tulee siis koko Järviseudun alueena, osoittaa sitoutuneisuutemme ja valmiutemme liittyä tähän arvostettuun perheeseen. 

LAPPAJÄRVI kuntana ja Unescon Geopark statuksen veturina vie määrätietoisesti strategiaansa eteenpäin, kohti isompaa matkailullista visiota, vahvasta ja elinvoimaisesta alueestamme, jolle Geopark tarjoaa huomattavaa lisäarvoa. 

Uskon, että statuksen saaminen palvelisi koko Järviseutua, Etelä-Pohjanmaata ja Suomea. Unescon Geopark on laaja-alainen alusta, joka luo monenlaisia mahdollisuuksia yrittäjyydelle, opetukselle, kulttuurille ja matkailulle, aina ruuasta –alueemme ainutlaatuisen perimämme tietoisuuden ja tunnettuuden lisäämiseksi.  

Alueemme ainutlaatuinen historia, kulttuuri, mahdollisuudet ja geologinen perimä on otettava hyötykäyttöön, jolla vahvistamme tunnettavuuttamme, olemassaoloamme ja yhtenäisyyttämme. Meidän tulee olla ylpeitä juuristamme ja siitä minkälaisen mahdollisuuden ja kauneuden keskellä saamme tätäkin kesää alueellamme vastaanottaa.  

Mukavaa ja aurinkoista kesää toivottaen,  

Sami Alasara  

Kunnanjohtaja 

Lappajärvi 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Sami Alasara muistuttaa, että haasteita riittää ja niitä on tulossa jatkossakin.

Syksyn tuulia 

SYKSY koputtelee tulollaan ja luonto hiljentyy kohti talvea, mutta kunnissa sen kun vauhti kiihtyy. Alkuvuodesta

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Sami Alasara muistuttaa, että haasteita riittää ja niitä on tulossa jatkossakin.

Syksyn tuulia 

SYKSY koputtelee tulollaan ja luonto hiljentyy kohti talvea, mutta kunnissa sen kun vauhti kiihtyy. Alkuvuodesta

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.