Lukijan mielipideartikkeli:

Oikaisu: Valoo ei ole tarkoituksellisesti johtanut valokuituasiakkaitaan harhaan

Järvi-Seudun Sanomissa (15.6.) julkaistussa artikkelissa puhelinosuuskunnan toimitusjohtaja Toni Harjula oli päästetty solvaamaan kritiikittömästi kilpailijoitaan liittyen valokuituliittymien markkinointiin.

Toisin kuin Harjula kirjoituksessa väittää, Valoo ei ole markkinoinnissaan johtanut tarkoituksellisesti asiakkaitaan harhaan markkinoiden ainoaa täysin ilmaista valokuituliittymää. Tällaista ei myöskään KKV tiedotteessaan millään tavalla esitä, joten väite on perätön.

Valoo on Suomen johtava valokuituverkkojen rakentaja. Tuomme täysin ilmaisen valokuituliittymän tänä vuonna yli 60 000 kotitalouteen kymmenillä paikkakunnilla Suomessa. Käyttäjä maksaa vain nettiyhteydestä edullista kuukausimaksua. Valoo onkin tutkitusti (KL 13.9.) markkinoiden edullisin valokuitutoimija.

Valoo rakentaa ilmaisen valokuituyhteyden yli 300 000 kotitalouteen seuraavien vuosien aikana. Investoinnin kokonaismäärä on yli puoli miljardia euroa.

Harjula on siinä oikeassa, että Suomen valokuitumarkkinat käyvät tulikuumina ja että alalle on tullut myös epäterveitä myynnin markkinoinnin muotoja. Valoo haastoikin jo huhtikuussa kaikki alan toimijat sitoutumaan Vastuullisen Valokuitukaupan Pelisääntöihin. Mm. Harjulan johtama paikallinen puhelinlaitos, JAPO, ei ole sitoutunut näihin markkinoiden

vastuullisimpiin myynnin ja markkinoinnin pelisääntöihin. Kutsu on edelleen voimassa.

Valoon verkko rakennetaan täysin avoimeksi, jolloin asiakkaat voivat valita haluamansa palvelun haluamaltaan operaattorilta, mikä takaa avoimen kilpailun ja sen, että palvelujen hinnat pysyvät myös jatkossa maltillisina – kaikkien kuluttajien turvaksi ja eduksi.

Valoon laajakaistaliittymissä on 24 kk määräaikaisuus, jonka jälkeen asiakas voi halutessaan perua nettiliittymänsä, eikä hänen silti tarvitse maksaa siitä Valoon ilmaiseksi rakentamasta valokuituverkosta mitään ylläpito- tai irtisanomismaksuja.

Lisäksi Harjula kirjoittaa, että asiakas olisi “ikuisesti sitoutunut” esimerkiksi Valoon palveluihin. Toimimme täysin kilpailluilla markkinoilla, jossa asiakkaalla on valinnanvapaus palvelujensa suhteen – toisin kuin suurimpana osana esimerkiksi JAPOn yli 100 vuotisen historian aikana, jolloin yhtiö toimi valtion vahvistamana paikallisena monopoliyhtiönä, jonka asema oli lailla suojattu.

Tommi Linna

Toimitusjohtaja

Valoo

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Annie Laitila kehottaa yrittäjiä miettimään UNESCON Geopark-statuksen hyötyjä omaan asiakasvirtaan.

Status tuli – mitäs nyt? 

KRAATTERIJÄRVI Geopark -hankkeelle myönnetty vihreä kortti virallistetaan vasta toukokuussa, mutta työ hankkeen eteen alkaa jo

Tuomo Kotkanniemi kertoo seuraavansa Järviseudun tapahtumia aktiivisesti.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Annie Laitila kehottaa yrittäjiä miettimään UNESCON Geopark-statuksen hyötyjä omaan asiakasvirtaan.

Status tuli – mitäs nyt? 

KRAATTERIJÄRVI Geopark -hankkeelle myönnetty vihreä kortti virallistetaan vasta toukokuussa, mutta työ hankkeen eteen alkaa jo

Tuomo Kotkanniemi kertoo seuraavansa Järviseudun tapahtumia aktiivisesti.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.