Veto hiljensi Marjex Stadionin, Sotkamo on lyöty!

Vimpelin Veto
Vimpelin Veto.
Vimpelin Veto
Vimpelin Veto.

Jymy-Veto 1-2 (4-3,1-6,1-2)

Vimpelin Veto palasi upeasti voittojen tielle kahmaisemalla voiton Sotkamon Jymystä. Pisteet olivat äärettömän tärkeät todella tiukassa Superpesiksen runkosarjassa.

Veto nappasi johdon ensimmäisessä vuorossa Jukka-Pekka Vainionpään kotiutuksella. Sotkamon noustua tasoihin, vei Vainionpää Vedon toisessa vuorossa jälleen johtoon. Veto karkasi kolmannessa vuorossa jo kahden juoksun karkumatkalle harhaheitolla. Se ei kuitenkaan riittänyt Jymyn pinnistäessä viimeisellä sisävuorollaan kolme juoksua. Veto sai vielä tasoittavallaan kotiutusmahdollisuuden, mutta Vainionpään ruuti oli tällä kertaa märkää.

Veto aloitti toisenkin jakson vahvasti ottaen ensimmäisessä vuorossa johdon Juho Heikkalan iskulla. Jymy ei kuitenkaan ihmettelyt nousten tasoittavallaan rinnalle. Jakson ratkaisu nähtiin päätösvuorossa, missä Veto mätti viisi juoksua. Tehokkain mailan heiluttaja oli Severi Lassila kahdella juoksulla.

Supervuorossa Veto näytti jo nollaavan Sotkamon kiskaistuaan taululle kaksi paloa. Iivari Vihanto oli kuitenkin toista mieltä iskettyään kunnarin tyhjään kenttään kolmospuolelta. Veto tuli tasoittavalleen kuin höyryjyrä. Sinivalkoiset kehittivät ykköskärjellään palottoman ajolähdön. Vaikka Vainionpää epäonnistui ensin kotiutuksessaan, niittasivat Janne Mäkelä ja Teemu Kinnunen voittojuoksut. Kolmostilanteet Vedolle 18-12.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen kiitteli pelaajistoaan.

– Kauden kovin voitto. Fiilikset ovat todella hyvät, joukkue oli latautunut vahvasti, se vei meidät voittoon päättäväisellä pelillä.

– Supervuoron nousu tappioasemasta kertoo sen, että kykenemme pelaamaan kärsivällisesti ja rauhallisesti, määrätietoinen tekeminen jatkui vaikka kaveri meni johtoon. Olen erittäin tyytyväinen.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.