Uusimmat kesäblogit:

VM Carpetin 50 -vuotisjuhlat vietettiin Kivitipussa

Juhlaillalliselle osallistui koko Viita-ahon perhe: Aila Viita-aho ja kaikki hänen viisi lastaan. Kuva: Jaana Saarela.
Juhlaillalliselle osallistui koko Viita-ahon perhe: Aila Viita-aho ja kaikki hänen viisi lastaan. Kuva: Jaana Saarela.

PIENESTÄ alkanut, mutta isoksi kasvanut VM Carpet juhli 50-vuotista taivaltaan sekä asiakkaiden, että kutsuvieraiden kera. Kaksipäiväisessä juhlassa asiakkaat saivat tutustua yrityksen toimintaan ja mattojen valmistukseen aina langanteosta ja värjäyksestä kutomiseen ja viimeistelyyn saakka. Juhla huipentui Kivitipussa vietettyyn juhlaillalliseen, jonne kokoontui yli satapäinen joukko VM Carpetin asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja työntekijöitä juhlistamaan 50-vuotiasta yritystä.

Illan aikana kuultiin mielenkiintoisia tarinoita yrityksen vaiheista perheenjäseniltä, pitkäaikaisilta asiakkailta ja entisiltä työntekijöiltä. Vieraita viihdytti Sami Hintsanen orkestereineen ja syntyipä illan kuluessa uusi koreografia Cha cha cha -kappaleeseenkin.

Juhlavuoden kunniaksi VM Carpet järjesti yhteistyössä Young Finnish Designin kanssa nuorille muotoilijoille suunnatun suunnittelukilpailun. Kilpailutehtävänä on suunnitella VM Carpetin omaan mallistoon soveltuva kudottu matto hyödyntäen VM Carpetin olemassa olevia materiaaleja: villalankaa, paperinarua, villa-pellavalankaa, puuvillaontelokudetta tai juuttinarua. Tammikuussa alkanut kilpailu on päättynyt 31.5 ja finaalikolmikko valittiin kesäjuhlien yhteydessä kaikkiaan 91 kilpailutyön joukosta.

–Voittaja valitaan Habitare-messuilla syyskuussa 2023 ja se tulee osaksi VM-Carpetin vuoden 2024 mallistoa, kertoo Harri Viita-aho.

VM CARPETIN juuret juontavat Viita-ahon mattokutomoon, jonka perustivat Arto ja Aila Viita-aho vuonna 1973 Lappajärven rannalle, Karvalan kylään. Kutomossa kudottiin räsymattoja jo heti alusta lähtien. Myöhemmin valikoima kasvoi nukka- ja villamatoilla ja mukaan tulivat myös puuvilla, sisal ja pellava. Töitä tehdään yhä samalla intohimolla myös toisessa polvessa.

Tällä hetkellä VM Carpet on Suomen suurin mattotehdas, joka työllistää myös alihankkijoita Järviseudun alueella.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.