VM Carpetin suunnittelukilpailun finalistit valittu

VM Carpet etsii uusia mattoideoita suunnittelukilpailun avulla. Kuva: VM Carpet.
VM Carpet etsii uusia mattoideoita suunnittelukilpailun avulla. Kuva: VM Carpet.
VM Carpet etsii uusia mattoideoita suunnittelukilpailun avulla. Kuva: VM Carpet.
VM Carpet etsii uusia mattoideoita suunnittelukilpailun avulla. Kuva: VM Carpet.

VM Carpetin ja Young Finnish Designin järjestämän ’In love with yarns & design’ -suunnittelukilpailun finalistit on valittu. Jatkoon valittiin kolmen nuoren suomalaisen muotoilijan mattoideat, joista voittaja valitaan Habitaressa. Finaaliin valittiin Tiina Hyväri työllään ’Softis’, Laura Krekula työllään ‘Naava’ sekä Aino Ojala työllään ‘Voikukka’.

’In love with yarns & design’ -suunnittelukilpailussa haettiin uusia mattomalleja kotimaisen VM Carpetin valikoimaan. Kilpailu on järjestetty VM Carpetin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kilpailu alkoi tammikuussa ja se on kerännyt paljon kiinnostusta vuoden alusta lähtien. Yhteensä kilpailuun lähetettiin liki 100 ehdotusta.

Young Finnish Design -suunnittelutoimiston missiona on tuoda yrityksiin uutta suunnittelua nimenomaan nuorilta muotoilijoilta. Yrityksen perustajat ovat kaksi nuorta muotoilijaa Elisa Luoto ja Heidi Maria Huovinen, jotka haluavat yritystoiminnallaan helpottaa nuorten muotoilijoiden työllistymisongelmaa kokoamalla nuoret muotoilijat saman katon alle ja tarjoamalla yrityksille tuotteiden suunnittelupalvelua ja suunnittelukilpailupalvelua.

VM Carpetin ja Young Finnish Designin polut yhdistyivät suunnittelukilpailun avulla. Suomen suurin mattotehdas VM Carpet on kotimainen yritys, joka toimii Lappajärvellä. Yritys on panostanut tuotteiden muotoiluun alusta lähtien ja kehittää mallistoaan yhdessä Suomen eturivin suunnittelijoiden kanssa. Uusien mattoideoiden hankkiminen suunnittelukilpailun avulla tuntuikin yritykselle luontevalta vaihtoehdolta. Kilpailu suunnattiin uransa alussa oleville ja suomalaisen muotoilukoulutuksen saaneille suunnittelijoille. Kilpailulla haluttiin antaa mahdollisuus juurikin tuntemattomille suunnittelijoille saattaa omaa suunnitteluaan kauppojen hyllyille.

–Meistä on hienoa tarjota mahdollisuus mahdollisimman monelle uransa alussa olevalle suunnittelijalle näyttää kykynsä. Olemme todella innoissamme kilpailusta ja sen tuloksista, saimme liki sata ehdotusta kilpailuun. Töiden määrä ja laatu ylitti kaikki odotuksemme, totesi Harri Viita-aho VM Carpetilta.

Kilpailun voittajan valitsee jury, johon kuuluvat Kari-Otso Nevaluoma / A-lehdet, Annaleena Hakola / Hakola, Jussi Laine / NEMO Arkkitehdit, Tuulikki Peltonen / suunnittelija VM Carpet ja Virpi Kivilahti / Head of category Home Stockmann. Voittaja julkistetaan Habitaressa keskiviikkona 13. syyskuuta.

Aiempia juttuja VM-Carpetista täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA