VM-Carpet panostaa nyt verkkoon

Harri Viita-aho (vas.) on VM-Carpetin toimitusjohtaja ja Lappajärven Värjäämön hallituksen puheenjohtaja. Kuvassa myös Lappajärven Värjäämön tuotantopäällikkö Mikko Puro.

Julkaistu:

Aihe:

–Myyntitapaamisia on nyt hankala sopia, eikä se ole edes suotavaa. Yhteydenpitoa hoidetaan puhelimitse, VM-Carpetin toimitusjohtaja Harri Viita-aho toteaa.

–Nyt seuraamme asiakkaidemme verkkokauppoja, jotta ne olisivat mahdollisimman hyvässä jamassa ja meidän tuotteemme hyvin niissä esillä.

Mattojen kysyntä on muutaman viime viikon aikana laskenut selvästi. Viita-aho sanoo, että tämä tulee vaikuttamaan myös tuotantoon.

–Jos jatkuu näin, jonkinlaiset lomautukset tulevat varmasti jossain vaiheessa eteen.

Vielä ei ole päätetty, kuinka mahdolliset lomautukset toteutetaan.

–Esillä on ollut esimerkiksi lyhennetty työviikko.

VIITA-AHO sanoo, että hallituksen toimenpiteet ovat olleet oikeita.

–Ei varmaankaan ollut paljon vaihtoehtoja.

Hän toivoo, että työntekijäliittojen neuvottelema paketti työntekijöiden karenssiajan lyhentämisestä tulisi mahdollisimman nopeasti voimaan.

–Etenkin se on tärkeää, ettei työntekijöillä olisi lomautuksen yhteydessä viiden päivän karenssia.

Vaikka uutiset ovat olleet ikäviä, ne on otettu VM-Carpetilla ymmärtäväisesti vastaan.

–Kaikki tiedostavat, että tuotteet eivät käy kaupaksi, jos mattokaupoissa ei ole asiakkaita. Työntekijät ovat suhtautuneet asiallisesti. Eivät he halua olla töissä, jos töitä ei ole.

Tällä hetkellä tehtaalla pidetään pekkaspäiviä.

–Ne ovat nyt ensimmäinen toimenpide, kun kysyntä hiljenee.

VAIKKA tilanne on nyt hankala, Viita-aho uskoo vakaasti, että kuopasta noustaan.

–Kysymys on lähinnä siitä, että kauanko siihen menee, muutama kuukausi vai puoli vuotta.

Koronatilanne on Viita-ahon mukaan pahimmillaan juuri nyt.

–Kyllä tilanne tästä pikkuhiljaa helpottaa, kun tartunnat saadaan kuriin ja ihmiset pääsevät takaisin kauppoihin. Kun ihmiset eivät liiku, tauti ei leviä, ja se saadaan kuriin.

–Jos koronaan saataisiin vielä rokote tai lääke tässä piakkoin, kriisi olisi selätetty.

VIITA-AHO toimii myös Lappajärven Värjäämön hallituksen puheenjohtajana. Vaikka mattokauppa nyt sakkaa, Värjäämön tuotteille on kysyntää. Viime vuonna tehty fuusio kuitupyyhkeitä valmistavan NM-Wipesin kanssa on pitänyt yrityksen kiireisenä.

–Pyyhettä liikkuu nyt aika tavalla. Se, mikä on yhdellä toimialalle huono asia, voi olla hyvä toiselle. Onneksi emme toimi hotelli- tai lentokonebisneksessä. Heille tämä tilanne on katastrofi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.