Lappajärveläinen VM Carpet panostaa työhyvinvointiin

Martti Viitasalo tuli töihin VM Carpetille ennen siirtymistä armeijan harmaisiin. Kuva: Jaana Saarela

Julkaistu:

Aihe:

VAIKKA päättynyt vuosi oli monin tavoin haastava, lappajärveläisellä mattojen valmistajalla VM Carpetilla tehtiin reilusti plusmerkkinen tulos. Toimitusjohtaja Harri Viita-ahon mukaan tähän on selvä selitys.

–Olemme olleet sikäli onnellisessa asemassa, että nyt kun matkustamaan ei ole päässyt ja aikaa on vietetty kotona, on koteihin haluttu panostaa. Ja erityisen ilahduttavaa on ollut se, että koteihin on haluttu panostaa juuri kotimaisilla tuotteilla.

Vuonna 2020 VM Carpetilta lähti maailmalle kaiken kaikkiaan 31 900 mattoa. Tällä yritys ylti 5,6 miljoonan euron liikevaihtoon. Kasvua edelliseen vuoteen nähden oli huikeat 10,6 prosenttia.

–Myös alkuvuosi näyttää lähteneen hyvin käyntiin ja tilauskantaa on runsaasti, Viita-aho toteaa tyytyväisenä.

VM CARPETILLA on aina pidetty huolta työntekijöiden hyvinvoinnista. Laajasta työterveyshuollosta vastaa Terveystalo, jonka vastaanotolle työntekijät pääsevät hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Tavoitteena on edistää terveellistä työympäristöä ja turvallisia työoloja sekä tukea työntekijän työkykyä koko työuran ajan muun muassa fysioterapian keinoin. Työterveyshuollon lisäksi työntekijöiden omaa aktiivisuutta liikkumisen ja myös kulttuurin pariin pyritään lisäämään ilmaisilla kulttuuri- ja liikuntaseteleillä. Seteleitä voi käyttää oman mieltymyksensä mukaisesti vaikkapa kuntosalilla, kansalaisopistossa tai teatterissa. Työntekijät saavat talon puolesta myös työkengät ja -vaatteet.

VM Carpetilla halutaan, että työntekijät viihtyvät työpaikalla.

–Työn ei tarvitse olla pelkkää arkista puurtamista, vaan töissä saa olla myös mukavaa, Viita-aho muistuttaa.

Kahvitunnilla juodut kahvit menevät työnantajan piikkiin ja kerran kuukaudessa tarjotaan kaikille ”perjantaipullat”. Tasavuosia täyttäviä työntekijöitä muistetaan mattolahjalla, ja joulun alla vietetään yhteistä pikkujoulua lounaan ja bingopelin merkeissä. Keväisin on tehty parin päivän virkistysmatka.  

–Edellisellä kerralla olimme Pietarissa ja pari kertaa on käyty Virossa. Viime kevään reissu jäi koronan vuoksi tekemättä, Viita-aho harmittelee.

Hyvä tulos näkyy myös työntekijöiden palkkapussissa. Joulukuussa kaikille työntekijöille maksettiin bonuksena kahden viikon ylimääräinen palkka. Lisäksi tuotannon työntekijät saivat yhden euron lisäbonuksen jokaisesta joulukuussa tehdystä työtunnista.

PITKÄAIKAISET työntekijät ovat yritykselle iso voimavara. Vuosien kuluessa kertyvää tietotaitoa on vaikea hetkessä korvata ja uuden työntekijän perehdyttäminen on yritykselle vaativa ja kalliskin prosessi. VM Carpetilla työntekijät näyttävät viihtyvän hyvin, vanhimmat ovat olleet mukana jo yli 30 vuotta.

–Kasvun myötä ja eläköitymisten vuoksi uuttakin työvoimaa tarvitaan. Rekrytointitarvetta on tälläkin hetkellä ja parille uudelle työntekijälle olisi työtä tarjolla. Minuun voi olla suoraan yhteydessä, jos tuntuu siltä, että oma työ voisi löytyä mattojen parista, Harri Viita-aho muistuttaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.