Sampo Sankelo sittenkin suunnistuksen nuorten MM-kisoihin

Sampo Sankelo korvaa nuorten suunnistuksen MM-kisoissa viime hetkellä sairastuneen joukkuetoverinsa. Arkistokuva: Henri Ruuska
Sampo Sankelo korvaa nuorten suunnistuksen MM-kisoissa viime hetkellä sairastuneen joukkuetoverinsa. Arkistokuva: Henri Ruuska
Sampo Sankelo korvaa nuorten suunnistuksen MM-kisoissa viime hetkellä sairastuneen joukkuetoverinsa. Arkistokuva: Henri Ruuska
Sampo Sankelo korvaa nuorten suunnistuksen MM-kisoissa viime hetkellä sairastuneen joukkuetoverinsa. Arkistokuva: Henri Ruuska

LAPUAN VIRKIÄÄ edustava kortesjärveläinen Sampo Sankelo, 19, lähtee varapaikalta suunnistuksen nuorten MM-kisoihin Portugaliin. Hän korvaa Suomen maajoukkueessa viime hetkellä sairastuneen, Valkeakosken Hakaa edustavan Rauli Ahon.

–Nuorten maajoukkueen vastuuvalmentaja Arttu Syrjäläinen soitti ja kysyi, onko pikähälytys kisoihin mahdollinen, kun lentokone lähtee jo huomenillalla Helsingistä Portugaliin. Sanoin, että sitä varten tässä varamies ollaan, että laitetaan onnistumaan, Sankelo totesi keskiviikkona 6.7.

–Kisat tulevat tietenkin nyt nopeasti vastaan. Keskustelin valmentajani Tero Viljasen kanssa tilanteesta ja sovimme, miten pikavalmistautumiseni kisoihin tapahtuu. Kunto on tuntunut hyvältä onnistuneen Jukolan viestin jälkeenkin, joten voin lähteä luottavaisin mielin kohti kisoja. Tavoittelen kisoissa onnistuneita suorituksia, ja jos niin tapahtuu, sijoitus voi olla korkeallekin. Edessä on viisi kisaa eri matkoilla, Sankelo sanoo.

Nuorten suunnistuksen MM-kilpailut käydään Portugalin Aguiar da Beirassa 10.–16. heinäkuuta. Ensimmäisenä matkana on ensi maanantaina juostava sprintti. Sampo Sankelon ohella kisoihin matkaavat miesten sarjassa Santeri Kirjavainen (Kuopion Suunnistajat), Aaro Ojala (Kouvolan Suunnistajat), Aarni Ronkainen (Jämsän Retki-Veikot), Touko Seppä (Turun Suunnistajat) ja Akseli Virtanen (Kouvolan Suunnistajat).

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.