Järviseudun museotapaaminen Lappajärvellä

Lappajärvellä järjestetyssä museoiden tilaisuudessa pohdittiin, että alueen yhteistä museomarkkinointia olisi syytä harkita.
Lappajärvellä järjestetyssä museoiden tilaisuudessa pohdittiin, että alueen yhteistä museomarkkinointia olisi syytä harkita.
Lappajärvellä järjestetyssä museoiden tilaisuudessa pohdittiin, että alueen yhteistä museomarkkinointia olisi syytä harkita.
Lappajärvellä järjestetyssä museoiden tilaisuudessa pohdittiin, että alueen yhteistä museomarkkinointia olisi syytä harkita.

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon kutsusta Järviseudun kuntien museo- ja kulttuurihenkilöt tapasivat Lappajärven museolla 11.5. Pääasiallinen teema oli Järviseudun museotoiminnan tämänhetkinen tilanne ja mitä uutta meiltä ja meille kuuluu. Seinäjoelta oli mukana maakunta-amanuenssi Eeva Korvola. Kutsu oli lähetetty kaikille alueen kuntien kulttuuri – ja museovastaaville.

Tilaisuuden avasi ja Lappajärven museon tervehdyksen toi Lappajärvi-seuran puheenjohtaja Kalevi Pölönen. Keskustelun aluksi amanuenssi Korvola kertoi olevansa erityisesti kuunteluoppilas ja ottavansa mielenkiinnolla vastaan kaiken Järviseudulta saatavan informaation, koska tämä kuuntelukierros on vasta alussa.

Keskustelussa kuluessa varsinkin Lappajärven kunnan uusi kulttuuritoimen museosuunnitelma nousi keskeisesti esille vapaa-aikasihteeri Anssi Kuuselan ansiokkaasti esittelemänä. Hankkeen kokonaisuuden pääsisällöt löytyvät myös Lappajärven kunnanhallituksen esityslistalta. Pääosin Anssin räätälöimän suunnitelman mukaan pääpaino ko. toimintamallissa on Lapppajärven ja lappajärveläisen kalastuksen museaalinen esittely ja Nykälänniemen alueen toiminnalliset uudelleenjärjestelyt. Tämä uuden kokonaisuuden uskotaan myös lisäävän ko. alueen vetovoimaa.  Paikallaolijat olivat yksimielisesti sitä mieltä, että hanke on mielenkiintoinen ja kehityskelpoinen, sille on annettava yhteinen tuki.

Mainos

Todettiin, että Järviseudun alueen eri kuntien erilaisilla museoilla on merkittäviä arvoja jopa valtakunnallisesti. Alajärvellä on Nelimarkka museo ja Aalto – keskus. Evijärvellä Väinöntalo ja uittokämppä ja sen alue. Kortesjärvellä jääkärimuseo. Lappajärvellä käräjätalomuseo ja lisäksi tulisi tämä uusi kokonaisuus. Vimpelissä on pesäpallo- ja suksimuseot. Tämä museaalinen kokonaisuus voisi olla merkittävä lisä vireillä olevassa Geo Park-hankkeessa ja tämä kulttuuriliitos saattaisi tuoda lisän ao. hankkeen vetovoimatekijöihin. Ainakin yhteistä markkinointia olisi syytä harkita.

Lopuksi todettiin, että Järviseudun museoväen on syytä olla hereillä ja edelleen kehittää tätä kulttuuria. Kyllä museot vielä elävät ja puuhaajien nuorentamiseksi pitäisi olla entistä enemmän resursseja ja kohtuullisesti myös arvostusta. Ja näitä tapaamisia pitää edelleen jatkaa.

Urpo Purola

Lisää museojuttuja täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.