Museoiden hallinnointia selkiytetään

Vimpelin kunnanvaltuusto kokoontui lukion auditoriossa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VIMPELIN kunnanvaltuuston vuonna 1992 Vimpeli-seuralle myöntämä lahjakirja päätettiin kumota seuran toivomuksesta ja valtuusto valtuutti kunnanjohtajan allekirjoittamaan sitä koskevan asiakirjan. Lahjakirjalla kunta lahjoitti Vimpeli-seuralle osan Vallila-tilasta rakennuksineen. Alueella sijaitsevat Vimpelin suksitehdasmuseo ja pesäpallomuseo. Vimpeli-seura ei ole hakenut tiloihin lainhuutoa, koska kunta ei luovuttanut omaisuutta rasitteista vapaana, mutta lahja on edelleen voimassa. Kunnalla on nyt hallussaan kaikki rasitteiksi merkityt panttikirjat.

Asiasta käydyissä neuvotteluissa pohdittiin vaihtoehtoja, joilla museoiden omistus ja ylläpito voitaisiin selkiyttää, ja keskusteltiin myös siitä, että kokoelmien hoidosta ja hallinnoinnista valmisteltaisiin erillinen sopimus, jolloin Vimpeli-seuralla olisi kuntaa paremmat mahdollisuudet hakea erilaisia avustuksia museoiden kehittämistä varten. Sopimus sisältäisi myös Vimpeli-seuralle mahdollisuuden käyttää aluetta ja kiinteistöjä edelleen erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Samassa yhteydessä keskusteltiin myös valtakunnallisen pesistapahtuman 1998 lahjarahaston pääomasta, jonka saldo oli vuoden 2017 lopussa 5 866,11. Kunnanvaltuuston päätöksellä se voitaisiin luovuttaa käytettäväksi pesäpallomuseon pysyvän näyttelyn kehittämiseen ja kartuttamiseen.

SF CARAVAN Vieresniemi ry sai kymmenen vuoden käyttöoikeuden Vieresniemen alueeseen. Kunta luovuttaa yhdeksän vaunupaikkaa sisältävän alueen isännöintioikeuden yhdistykselle vuosittain touko-syyskuun ajaksi. Sopimuksen mukaan isännöitsijä kehittää alueen viihtyvyyttä parantamalla muun muassa uimarantaa, rakentamalla laiturin ja leikkipaikan sekä lisäämällä karavaanipaikkoja. Alueen kokonaispaikkamäärä on 20. Kehittämiseen haetaan avustusta kolmannelta taholta. Yhdistys tilittää puolet vuokrista kunnalle ja käyttää toisen puolen alueen kehittämiseen.

Mainos

VALTUUSTO siunasi Vimpelin koirapuistohankkeen määrärahan. Kunnan osuus hankkeesta on 4 863 euroa. Puistoa on tarkoitus alkaa rakentaa kevään aikana vapaaehtoisten voimin. Maanomistajat ovat hyväksyneet vuokrasopimukset, eikä ympäröivistä kiinteistöistä ole tullut valituksia, valotti tekninen johtaja Ville Karjalainen hankkeen tilannetta.

KUNTALAISALOITE Anttilankankaan kevyenliikenteenväylän avustuksesta oli saanut viime käsittelyn jälkeen uuden käänteen. Kirkonkylän kyläyhdistys on luvannut ottaa hankkeen hoitaakseen, kertoi kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli. Tarkoitus on hakea hankkeelle julkista rahoitusta. –Kunnan kylien kehittämisrahaston kriteerien valmistelu jäi sivuun koronan takia. Siellä on rahaa, jota voidaan kohdentaa tähän.

Hän lupaili ohjeistuksia kyläyhdistyksille pandemian rauhoituttua.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.