Lappajärven kunnanhallitus elvytti museotoimintaa 

Taavintuvan tiloihin kuratoidaan jo useamman vuoden pois käytöstä ollut Kalastusmuseo syksyn 2023 aikana.
Taavintuvan tiloihin kuratoidaan jo useamman vuoden pois käytöstä ollut Kalastusmuseo syksyn 2023 aikana.
Taavintuvan tiloihin kuratoidaan jo useamman vuoden pois käytöstä ollut Kalastusmuseo syksyn 2023 aikana.
Taavintuvan tiloihin kuratoidaan jo useamman vuoden pois käytöstä ollut Kalastusmuseo syksyn 2023 aikana.

LAPPAJÄRVEN museotoimintaa sekä kulttuurituotantoa on suunniteltu järjestettäväksi uudella tavalla vuodesta 2023 alkaen. Museotoiminta on ollut esillä Nykälänniemen Masterplanissa sekä Kraatterijärven Geoparkin suunnitelmissa keskeisesti. Lappajärvellä on ylläpidettynä museo- ja taidetoimintaa Lappajärvi-Seuran tuottamana osoitteessa Kotiseutumuseossa (Kotiahonkuja 5), sekä Lappajärven kunnan omistama Hotelli Kivitipun alakerrassa oleva Meteoriitti-näyttely. Lappajärven kunnan kulttuuripalvelut ovat tuottaneet vaihtuvan kuvataidenäyttelyn Galleria Lappavillassa. 

Muutokset järjestelyineen Lappajärvellä olisivat seuraavanlaiset; Lappajärven kunnan omistama Kraatterijärven Geoparkin “uusi kivinäyttely” kuratoidaan Onnintuvan tilaan, jossa on sijainnut Hotelli Kivitipun Saunatontun pakohuone. Kesän taidenäyttely järjestetään 1.–31.7. Onnintuvan tilassa. Galleria- sekä näyttelytilat kuvataan 360-kuvauksella Kraatterijärven virtuaalimatkailusivulle. Nämä muutokset koskevat Onnintupaa. 

Mainos

Taavintuvan kohdalta johtoryhmä esittää, että Taavintuvan tiloihin kuratoidaan jo useamman vuoden pois käytöstä ollut Kalastusmuseo syksyn 2023 aikana. Kalastusmuseon näyttelytilat kuvataan 360-kuvauksella Kraatterijärven virtuaalimatkailusivulle.  

Edellä mainittujen kohdemuutosten lisäksi Lappajärven kotiseutumuseo yhdistetään ryhmämatkamyyntiin sekä opaspalveluihin. Johtoryhmä ehdottaa kunnanhallitukselle, että museo ja näyttelytoiminnan uudistamisessa edetään luetetulla tavalla. Kunnanhallitus hyväksyi johtoryhmän tekemän esityksen.

Aiheeseen liittyviä juttuja – muistatko nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.