Uusi kirjasto puhututti Vimpelin valtuustossa

Vimpelin kunnanvaltuusto keskusteli siitä, voidaanko uusi kirjasto rakentaa hinnalla millä hyvänsä.
Vimpelin kunnanvaltuusto keskusteli siitä, voidaanko uusi kirjasto rakentaa hinnalla millä hyvänsä.
Vimpelin kunnanvaltuusto keskusteli siitä, voidaanko uusi kirjasto rakentaa hinnalla millä hyvänsä.
Vimpelin kunnanvaltuusto keskusteli siitä, voidaanko uusi kirjasto rakentaa hinnalla millä hyvänsä.

VIMPELIN kunnanvaltuusto valitsi 15. toukokuuta toimikaudelle 1.6.2023–31.5.2025 puheenjohtajakseen Yrjö Koivukosken (kesk.), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Pasi Sovan (Haloo) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Lea Vasalammen (kd.). Kunnanhallitukseen valittiin Hannu Särkinen (henkilökohtaiset varajäsenet suluissa, Hanna Kangas), pj, Markku Lapinkorpi (Anna Nieminen), 2. varapj, Susanna Moskajärvi (Jarmo Arpala), Anita Ammesmäki (Sirpa Salomäki), Marko Timo (Veikko Timonen) 1. varapj, Eija Rannanpää (Matti Järvelä) ja Juha Kamppila (Jukka-Pekka Uusitupa).

TEKNISELLE lautakunnalle myönnettiin valtuudet käynnistää kirjaston ja nuoriso/kokoontumistilojen rakentamisen suunnittelu entisen Kauniston talon kiinteistölle. Asiasta käytiin kuitenkin vilkasta keskustelua ja äänestettiin pariin otteeseen.

Valtuutettu Uusitupa kritisoi asian valmistelua ja esitti nuorisotilan rakentamista niin sanotun linja-autoaseman kiinteistöön. Hän laskeskeli, että uudisrakennus esimerkiksi 430 neliön kokoisena maksaisi hybridikoulun bruttoneliöhinnalla, noin 3 500 eurolla, 1,5 miljoonaa euroa. Pöydälle jättöä kannatti Markku Lapinkorpi (Haloo), joka oli niin ikään huolissaan kunnan kiinteistömassan ja velkataakan kasvusta. Äänestyksessä Uusituvan esityksen taakse tuli kolme valtuutettua, kun 17 oli kunnanhallituksen esityksen kannalla.

Pasi Sovan (Haloo) mielestä suunnitteluryhmän paisuttamiseksi 15-henkiseksi oli liikaa. Uudisrakennuksen suunnittelutyöryhmään on valittu teknisen lautakunnan puheenjohtaja, teknisen lautakunnan edustaja Jyrki Niemi, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kirjastotoimen johtaja, sivistystoimen johtaja, henkilöstön edustaja, vapaa-aikasihteeri, nuorisovaltuuston puheenjohtaja, sekä esittelijänä ja kokoonkutsujana tekninen johtaja. Puhe- ja läsnäolo-oikeudella kutsutaan myös kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajisto.

Mainos

–Hallitus on jo nimennyt työryhmän, totesi kunnanjohtaja.

–Varataan nyt vain rahaa suunnitteluun. Vaikka strategiaan on kirjattu, että rakennetaan, ei me sitä hinnalla millä hyvänsä aleta tekemään, esitti Sova.

Tero Lassila (Haloo) kannatti esitystä määrärahan pienentämisestä. Rahoituksesta äänestettiin ja hankkeelle myönnettiin 20 000 euron suunnittelumääräraha. Lisää rahaa on luvassa suunnitelmien ja rakennuskustannusten tarkentuessa, mikäli kustannukset pysyvät valtuuston mielestä järkevinä.

Tähän mennessä aiheesta kirjoitettua

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/04/27/kirjaston-rakentamiseen-esitetaan-500-000-euron-maararahaa-vuodelle-2023/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/04/04/hybridikeskusta-lahdetaan-toteuttamaan-pala-kerrallaan-kokonaissuunnitelma-laaditaan-pohjaksi/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/02/08/kirjaston-siirtaminen-toimelaan-varmistumassa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2021/01/27/shoppailureissuja-ja-vapaa-ajan-matkustelua-tulisi-edelleen-valttaa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/04/08/kirjastolla-voisi-olla-suurempi-rooli-medialukutaidon-edistamisessa-sanoo-uusi-kirjastotoimenjohtaja/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.