Kirjaston rakentamiseen esitetään 500 000 euron määrärahaa vuodelle 2023 

Vimpelin tekninen lautakunta käsitteli kokouksessaan kirjaston ja nuorisotilan rakentamista sekä kuntalaisaloitetta jalkapallokentästä.
Vimpelin tekninen lautakunta käsitteli kokouksessaan kirjaston ja nuorisotilan rakentamista sekä kuntalaisaloitetta jalkapallokentästä
Vimpelin tekninen lautakunta käsitteli kokouksessaan kirjaston ja nuorisotilan rakentamista sekä kuntalaisaloitetta jalkapallokentästä.
Vimpelin tekninen lautakunta käsitteli kokouksessaan kirjaston ja nuorisotilan rakentamista sekä kuntalaisaloitetta jalkapallokentästä

VIMPELIN teknisen lautakunnan kokouksessa 19. huhtikuuta käsiteltiin kunnanvaltuuston 3.4.2023 päättämää kiinteistöstrategiaa, jonka mukaan puretun ”Kauniston talon” tilalle rakennetaan kiinteistö, joka sisältää sekä kirjaston, että nuorisotilat. Hanke on suunniteltu toteutettavaksi vuosien 2023–2024 aikana. Toteutusta varten on esitetty varattavaksi vuoden 2023 budjettiin 500 000 euroa. Vuoden 2024 budjetin määräraha tarkentuu rakennuskustannusten kilpailutuksen ja suunnitelmien valmistuttua. 

ALAJÄRVEN KAUPUNGIN tekninen lautakunta on pyytänyt Vimpelin kunnan lausuntoa Suolasalmenharjun osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Alueelle suunnitellaan noin yhdeksän kappaleen tuulivoimapuistoa, joiden yksikköteho on noin 6–10 MW. Alustavasti esitetään, että kaavassa mahdollistetaan tuulivoimalan enimmäiskorkeudeksi 300 metriä, jolloin torni olisi 200 metriä ja roottori 200 metriä halkaisijaltaan.  

Tavoitteena on asettaa YVA-selostus kaavoituksen valmisteluvaiheen aineiston kanssa samaan aikaan nähtäville. Lisäksi yleisötilaisuudet pyritään järjestämään yhdistetysti. Lopullisen kaavaehdotuksen arvellaan olevan nähtävillä marraskuussa 2023 ja kaavan hyväksyminen vuoden lopussa. 

Tekninen lautakunta esitti lausuntonaan kunnanhallitukselle, ettei sillä ole huomautettavaa Suolasalmenharjun tuulivoimapuiston osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. 

VUONNA 2022 kysyttiin kuntalaisilta ideoita keskustan alueen viihtyvyyden lisäämiseksi ja eniten ehdotuksia tuli jalkapallokentän rakentamiseksi. Hankkeeseen on suunniteltu käytettäväksi 20 000 euroa. Jalkapallokentän paikan osalta asia jätettiin pöydälle lisäselvityksiä varten. 

LAUTAKUNTA päätti suunnitella kalkkiuunia muistuttavan teoksen teiden KT 68 ja KT 750 risteyksen kiertoliittymään. Hankkeeseen on varattu 10 000 euroa. 

Lisää uutisia Vimpelistä

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.