Karhuahon kaikuja: Palloa jokeen!

Pesäpallokansa odottaa malttamattomana Superpesiskauden alkua. Arkistokuva.
Pesäpallokansa odottaa malttamattomana Superpesiskauden alkua. Arkistokuva.

PESÄPALLOKAUSI käynnistyi jälleen etuajassa huhtikuun loppupuolella Espanjan Fuengirolassa naisten ottelulla Joensuu–Lapua ja miesten ottelulla Imatra–Hyvinkää. Niin pelaajille kuin koko pesiskansalle hieno tapahtuma ja yleisömäärästä päätellen myös paikallisille asukeille. Nyt sitten lasketaan päiviä ja pian tunteja, milloin tuomari viheltää ensimmäiset pelit alkaneiksi ensin Saarikentällä torstaina 11. toukokuuta, jolloin Vedon vastustajaksi tulee Alajärven Ankkurit ja sitten lauantaina 13. toukokuuta, kun Kitron stadionille tulee Imatran Pallo-Veikot. 

Vimpeli ja Sotkamo pelasivat finaaleja 2010-luvulla monta vuotta peräkkäin, mutta tilanne muuttui, kun Joensuu nappasi pari mestaruutta, Mansekin vei yhden. Asetelmat ovatkin koko ajan tasoittuneet ja vaikka Vimpelin Veto on tulevalla kaudella ennakkosuosikki, on varteenotettavia mestaruudentavoittelijoita useampia. Sotkamossa pelinjohtajaksi tuli Mikko Kuosmanen, jolla on taidot ja osaaminen nostaa Sotkamo viime vuoden romahduksen jälkeen taas huipulle. Joensuu on niin ikään edelleen kärkijoukkue, kuten myös Kouvola ja Manse Tampereelta. Manse kaappasi pelinjohtajaksi Sotkamosta Jani Komulaisen, jolla myös melkoiset meriitit ainakin pelaajana ja menestystä myös pelinjohtajana. Voisi kuvitella, että kauden mestari löytyy tuosta porukasta ja toki olisi hienoa, jos se olisi Vimpelin Veto. 

MIELENKIINTOISIA ja kärkijoukkueiltakin pisteitä nappaavia joukkueita on keskikastissa useita ja vaarallisemmasta päästä ehkä Kempele, joka sai Tuomas Jussilasta tavallista kovemman vahvistuksen. Hyvinkään kovat lyöjäjokerit Korhonen ja Niemi puhkovat takuuvarmasti monen joukkueen ulkokenttää ja auttavat joukkuetta voittoihin. Järviseutulaisia kiinnostaa tietysti myös Alajärven menestys ja uskon, että pojat varmistavat sarjapaikan, mutta pudotuspeleihin ei ehkä ole vielä mahdollisuuksia. 

Sarjajärjestelmä on myös hieman muuttumassa ja siinä haetaan sitä, että pelejä riittäisi pitemmälle syksyyn jokaiselle joukkueelle. Puolivälieristä muun muassa pääsisi jatkoon neljällä voitolla eli pelejä saattaa olla jopa seitsemän. Myös Superpesiksen viimeisten ja Ykköspesiksen parhaimpien välillä on luvassa entistä enemmän pelejä taistelussa superpesispaikasta. Odotettavissa on siis entistäkin viihdyttävämpiä hetkiä pesäpallon parissa. 

Heikki Salmela 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.