Kirjaston siirtäminen Toimelaan varmistumassa

VIMPELIN tekninen lautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Toimelan tilojen peruskorjausta perusturvan kotipalvelulle ja kuntoutukselle sekä sivistystoimen kirjastokäyttöön.

Vuoden 2022 talousarvion investointiosaan on varattu 300 000 euron määräraha Toimelan peruskorjausta varten. Tällä hetkellä tilat ovat pääosin tyhjillään. Kirjaston siirtymistä Toimelaan puoltavat keskeinen sijainti, rakennuksen soveltuvuus toimintaan, laajennettu parkkialue sekä mahdollisuus päästä uusiin tiloihin nopeammalla aikataululla. Kirjaston nykyisissä tiloissa on ollut huolta sisäilmaongelmista.

FINGRIDIN Kalajoki-Alajärvi johtoreittihankkeesta annettiin lausunto, jonka mukaan arviointiohjelmassa esitetyt kaikki Vimpeliä koskevat vaihtoehdot vaarantavat erittäin merkittävästi sijoittumisellaan alueella jo olevaa ja sinne tulevaa asumista, alueen elinoloja, loma-asumisen virkistysvaikutuksia ja koko alueen elinkeinotoimintaa. Hangasneva-Alajärvi läntinen päävaihtoehto kulkee Huopanan kylän, Koskelan kylän ja Isokankaan mäellä asuvien vierestä läheltä asuinrakennuksia. Kaikki tarkastelussa olevat johtohankevaihtoehdot vaarantavat erittäin suuresti alueen luonto- ja maisema-arvoja, eläimistöä, loma-asumista ja erityisen karua sekä haavoittuvaa ympäristöä ja maisemakuvaa. Linjareittiä ei vastusteta, mutta näiden asioiden huomioiminen olisi tärkeää linjareitin valinnan teossa, toteaa tekninen lautakunta lausunnossaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.