Lappajärven museokesässä mielenkiintoista nähtävää

Museon yläkerrassa on patokapina-näyttely. Kuvassa Vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela, Kalevi Pölönen ja Urpo Purola.

Julkaistu:

Lappajärven museo sijaitsee Lappajärven entisessä käräjätalossa, joka on rakennettu maalaistalon päärakennukseksi Soiniin 1790–1800. Osoite on Kotiahonkuja 9, 62600 Lappajärvi. Itse rakennus on siirretty nykyiselle paikalleen 1840-luvulla Evijärven, Kortesjärven, Lappajärven ja Vimpelin yhteiseksi manttaalikuntien taloksi. Rakennus toimi Lappajärven käräjätalona 1840-luvulta aina 1970-luvulle saakka.

Arkisin museonhoitajana toimii Mikko Mäki, viikonloppuisin museolla on Lappajärvi-Seuran väki vetovastuussa. Pääsymaksu on pienimuotoinen, neljä euroa (käteinen). Lapset saavat tutustua ilmaiseksi ja tietenkin museokortilla pääsee sisään myös.

Toissakesäinen Patokapina-näyttely on edelleen nähtävissä museon yläkerrassa olevissa tiloissa. Näyttely saavutti suuren suosion pari vuotta sitten ja museon väki päätti jatkaa sitä edelleen, koska kiinnostusta asiaan löytyy. Viimekesänä museo, kuten monet muutkin paikat, oli suljettuna.

Museo on arkisin auki tiistaista-torstaihin 12–17 ja viikonloppuisin lauantaista sunnuntaihin kello 12–16. Museolla on nähtävää seurakunnan, sotaveteraanien, koulujen ja Lappajärven Veikkojen historiasta –jokaiselle kävijälle löytyy mielenkiintoista historiaa katseltavaksi.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.