Tuulivoimakaavoittaminen käynnistymässä Vimpelissä – Korpisalonnevalle ja Salmenkankaalle suunnitellaan 26 tuulivoimalaa

Vimpeliin suunnitellaan kahta 13 tuulivoimalaa käsittävää tuulivoimapuistoa.
Vimpeliin suunnitellaan kahta 13 tuulivoimalaa käsittävää tuulivoimapuistoa.

VIMPELIN tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 25. toukokuuta esittää kunnanhallitukselle ja -valtuustolle, että se käynnistää oikeusvaikutteisten osayleiskaavojen laatimisen maankäyttö- ja rakennuslain mukaan Korpisalonnevan ja Salmenkankaan alueille siten, että voimaloiden rakennusluvat voidaan myöntää osayleiskaavojen perusteella. Samalla lautakunta esittää, että kunta solmii Vapo Terran kanssa kaavoitussopimuksen osapuolten yhteistyön ja kustannusvastuiden sopimiseksi. Kaavoituksesta aiheutuneista kustannuksista vastaa Vapo Terra. Myöhemmin nimettävä kaavoituskonsultti tuodaan kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi.

Korpisalonnevan hankealue sijaitsee noin kuuden kilometrin etäisyydellä Vimpelin keskustasta itään ja Salmenkankaan hankealue Perhon kunnan vastaisella rajalla. Hankealueille suunnitellut tuuli- ja aurinkovoimalat sijaitsevat kokonaisuudessaan Vimpelin alueella.

Korpisalonnevan alustava hankealueen koko on noin 2 800 hehtaaria. Sille suunnitellaan 13 tuulivoimalaa sekä noin 370 hehtaaria aurinkopaneelialueita. Vastaavasti Salmenkankaan on noin 1 600 hehtaaria ja sinne suunnitellaan 13 tuulivoimalaa. Korpisalonnevalle voi kuitenkin olla mahdollista sijoittaa enemmänkin tuulivoimaloita riippuen Vimpelin kunnan alueen tuulivoimarakentamisen kokonaisuudesta.

Tuulivoimaloiden yksikköteho tulee todennäköisesti olemaan 7–10 MW. Tuulivoimaloiden suunniteltu tornin korkeus on maksimissaan 200 metriä ja roottorin halkaisija enintään 200 metriä. Voimalan ylin pyyhkäisykorkeus olisi siten enintään 300 metriä maanpinnasta.

Kaava-alueiden lopullinen aluerajaus, tuulivoimaloiden sijoittelu alueiden sisällä, voimaloiden lopullinen lukumäärä, aurinkovoimaloiden alueet, sähköverkkoon liittämiseen tarvittavat voimajohtoreitit ja mahdollisien akkuenergiavaraston sekä vihreän vedyn valmistuslaitoksen sijainnit tarkentuvat kaavaprosessin aikana.

Kaavoitus on tavoitteena käynnistää vuoden 2023 kesällä ja rakentaminen alkaisi aikaisintaan vuoden 2026 loppupuolella, jolloin tuuli- ja aurinkovoimalat voisivat olla tuotannossa aikaisintaan vuoden 2028 alussa.

Lisää tuulivoimajuttuja täällä

Kommentit (UUSI OSIO)

Voit kommentoida tätä juttua, vain tilaajille. Kommentit näkyvät kaikille.

Vastaa

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.