Evijärven urheilijoiden junnufutis nostaa suosiotaan 

Vauhdikasta menoa. Sinipaitaiset ovat Evijärven urheilijoiden pelaajia. Pallo on Joanna Pahkakankaalla, kasvot kameraan päin oleva on Elias Vaattovaara, oikealla Miki Paananen.
Vauhdikasta menoa. Sinipaitaiset ovat Evijärven urheilijoiden pelaajia. Pallo on Joanna Pahkakankaalla, kasvot kameraan päin oleva on Elias Vaattovaara, oikealla Miki Paananen.

EVIJÄRVEN urheilijoiden uuden juniorijoukkueen ensimmäinen virallinen jalkapalloturnaus pelattiin Evijärvellä lauantaina 27. toukokuuta. Pelaajat ovat iältään 6–8-vuotiaita. Turnauksessa oli mukana Kp-v Kaustiselta, Tarmo osallistui kahdella joukkueella Kälviältä. Sarjan muut joukkueet ovat GBK Kokkolasta ja FC Ylivieska.  

–Vähäsen jännittää, kertoi Minea Övermark, 6, odottaessaan pelivuoroaan. 

Jalkapallosta hän kertoo pitävänsä siksi, kun maalien tekeminen on niin mukavaa. Joukkueeseen kuuluu sekä poikia, että tyttöjä. Elias Vaattovaara, 8, ja Nooa Fränti, 6, ovat jalkapalloa harrastaneet jo jonkin aikaa, heitä turnaus ei jännittänyt yhtään. 

Evijärven urheilijoiden sarjassa pelaavia juniorijoukkueita on tänä vuonna neljä. Joukkueita löytyy myös 11-vuotiaille ja 12-vuotiaille on kaksi joukkuetta, joista toinen on LaVen kanssa yhteinen. 

–Joukkueissa pelaa myös vuotta nuorempia ja vuoden vanhempia, eli meillä futiksen harrastaminen onnistuu nyt 6–13 vuotiaille. Ja ensimmäistä kertaa meillä on nyt tosiaan neljä juniorijoukkuetta, aiemmin on ollut korkeintaan kolme. Joukkueissa pelaa sekä tyttöjä, että poikia, kertoo valmentaja Juho Fränti. Toisena joukkueen valmentajana toimii Elisa Paananen.  

–Evijärvellä on ollut yhtäjaksoisesti junioreille joukkueita vuodesta 2015 lähtien. Toiminta on pitkäkestoista ja säännöllistä ja meillä on löytynyt hyvin vanhemmista vetäjiä joukkueille, se on varmasti vaikuttanut harrastajamäärän lisääntymiseen. Tärkeintä on kuitenkin, että vaihtoehtoja harrastamiseen löytyy. Näin jokaisella lapsella on mahdollisuus löytää itselleen mieluisa laji tai tapa liikkua. 

KESÄKUUSSA alkaa ensimmäistä kertaa koko perheelle tarkoitettu Perhefutis-toiminta.  

–Perhefutis on Palloliiton tukemaa toimintaa, eli ei ole mikään meidän oma juttu, vaan sitä järjestetään joka puolella Suomea. Toiminta on suunnattu alle 5-vuotiaille ja heidän perheilleen. Toiminnan tavoitteena on saada lapset liikkumaan yhdessä vanhempiensa kanssa rennossa ilmapiirissä. Perhefutista järjestetään kesäkuussa neljänä torstaina kello 17–17.45 Evijärven urheilukentällä. Samaan aikaan perhefutiksen kanssa on pallokoulu 5–6-vuotiaille. Pallokouluun osallistuvat ainoastaan lapset, mutta toivomme, että huoltajat ovat harjoituksen ajan paikalla. Apukäsiä tarvitaan varmasti myös ohjaamaan, muistuttaa Fränti. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.