Uusimmat kesäblogit:

Keskustan Etelä-Pohjanmaan aluevaltuustoryhmä: Yhdenvertainen hoitoon pääsy turvattava koko hyvinvointialueella

308268809_458102406345710_1806902250489978867_n

Hyvinvointialueen tehtävänä on taata yhdenvertainen oikea-aikainen hoitoon pääsy koko alueella.  Yhdenvertaisuus perustuu sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annettuun lakiin. Myös Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialuestrategian päätavoitteisiin on kirjattu asiakasnäkökulma: alueellinen yhdenvertaisuus toteutuu sekä saatavuudessa että saavutettavuudessa.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue on yhtenäistänyt palveluiden hinnat, kuten laki edellyttää, mutta myös ei kiireellisen hoitoonpääsyn yhtenäistämiseen on löydyttävä ratkaisuja. Tällä hetkellä yhdenvertaisuus ei Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella toteudu. Ei kiireellisen hoidon tarpeen arvioinnin kerrotaan järjestyvän kaikissa sote-keskuksissa saman päivän aikana, mutta ei kiireellisissä tapauksissa lääkärinvastaanotolle pääsyssä on hyvinvointialueella erittäin suuria eroja.  Osassa sote-keskuksia pääsee viikossa lääkärin vastaanotolle, joissakin joutuu odottamaan reilun kuukauden. Perusterveydenhuoltoa tulisikin vahvistaa, jotta kalliimman erikoissairaanhoidon resurssien käyttö ei kasva.

Keskustan aluevaltuustoryhmä vaatii, että aluehallitus ryhtyy riittäviin toimenpiteisiin lääkärin vastaanotolle pääsyn turvaamiseksi tasa-arvoisesti koko hyvinvointialueella ja sen eri sote-keskuksissa. Ihmisille tärkeintä on tilanteen niin vaatiessa saada apua oikea-aikaisesti. Jos perusterveydenhuolto ei toimi, erikoissairaanhoidon kulut kasvavat.

-Aloite ottaa kantaa oleelliseen haasteeseen. Alueellinen tasa-arvo tulisi toteutua ja korjaavia päätöksiä odotetaan tapahtuvaksi ongelman esiin nostamisen myötä, kommentoi Keskustan aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Aki Ylinen.

-Oman alueemme ihmisillä on oikeus odottaa, että lääkärin vastaanotolle pääsee kohtuullisessa ajassa. Koska tämä oikeus ei toteudu, on tulevina vuosina satsattava perustason palveluihin. Ihmisten tasavertaiset oikeudet päästä lääkärin vastaanotolle ja hoitoon on terveydenhoidon kivijalka. Nyt tämä kivijalka tarvitsee vahvistusta, painottaa aluehallituksen 2. varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki.

Aiempia kannanottoja

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.