Uusimmat kesäblogit:

Nuorisoseurat ovat tärkeä voimavara Kauhavalle

Nuorisoseurat antoivat palautetta Kauhavan kaupunkistrategialuonnoksesta.
Nuorisoseurat antoivat palautetta Kauhavan kaupunkistrategialuonnoksesta.

KAUHAVAN kaupungin kaupunkistrategia on saanut palautetta alueella toimivilta nuorisoseuroilta. Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran, Ylihärmän Nuorisoseuran, Kauhavan Nuorisoseuran ja Härmänkylän Nuorisoseurat ovat antaneet kommentteja strategian rakenteesta, sisällöstä ja toimeenpanosta otakantaa.fi-palvelun kautta.

Kommenttien keskiössä on ollut strategian ymmärrettävyys asukkaiden, henkilöstön ja sidosryhmien näkökulmasta. Nuorisoseurat kiinnittävät huomiota siihen, että strategian tavoitteet, painopisteet ja toimenpideohjelmat eivät ole riittävän konkreettisia ja vertailukelpoisia keskenään.

Lisäksi nuorisoseurat korostavat tarvetta lisätä strategian selkeyttä, sekä kehottavat laatimaan tavoitteista johdetut mittarit.

Nuorisoseurat näkevät myös tarpeen kiinnittää enemmän huomiota harrastusmahdollisuuksien kehittämiseen ja viestinnän tehostamiseen kaupungin toimesta. He kannustavat myös sisäisen tiedottamisen ja erilaisten yhteistyön mallien kehittämiseen. Lisäksi nuorisoseurat ehdottavat Nuorisoseurojen Luova lava -toimintamallin laajempaa käyttöönottoa eri toimijoiden yhteistyönä, jotta harrastusten saavutettavuus paranisi myös haja-asutusalueilla.

Kommentit koskivat myös strategian vastaavuutta Kauhavan kaupungin keskeisiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Nuorisoseurat huomauttavat, että strategia olisi voitu avata laajemmin monipaikkaisuuden mahdollisuuksista ja korostaa kulttuurihyvinvoinnin roolia.

Nuorisoseurat kannustavat myös strategian toimeenpanossa yhteistyöhön sidosryhmien, henkilöstön ja asukkaiden kesken. He korostavat tarvetta laatia eri toimintojen omat strategiat ja hyvinvointisuunnitelma, joissa eri sidosryhmät otetaan mukaan strategiatyöhön alusta lähtien. Lisäksi nuorisoseurat kannattavat nuorten yhteiskunnallisen vaikuttamisen tukemista muun muassa oppilaskuntien toiminnan kautta.

–Kaupungin yhteistyö kaikkien alueen nuorisoseurojen kanssa on erittäin tärkeää. Yhteistyötä ja aktiivista viestintää eri toimijoiden välillä kannattaa kehittää. Nuorten osallisuus ja vaikuttaminen on tärkeää. Tämä nuorisoseurojen yhteinen lausunto toteuttaa osaltaan yhteistyöhalukkaan ja yhtenäisen Kauhavan toimintaa, kertoo Härmänkylän nuorisoseuran puheenjohtaja Annika Ylipelkonen.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Villisikoja ei kaivata Suomen luontoon afrikkalaisen sikaruton pelossa, toteavat kannanoton allekirjoittaneet tahot.

Villisika tuo monta uhkaa

Villisian levittämä afrikkalainen sikarutto (ASF) voi aiheuttaa kovia rajoitustoimia metsissä liikkumiseen, metsien käyttöön ja kotieläintuotantoon,

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Villisikoja ei kaivata Suomen luontoon afrikkalaisen sikaruton pelossa, toteavat kannanoton allekirjoittaneet tahot.

Villisika tuo monta uhkaa

Villisian levittämä afrikkalainen sikarutto (ASF) voi aiheuttaa kovia rajoitustoimia metsissä liikkumiseen, metsien käyttöön ja kotieläintuotantoon,

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.