Työväentalolla on nyt raikas ilma – iso remontti tehtiin neuvokkaasti ja nopeasti

Oskari Bergbacka, Sinikka Lehtimäki ja Tuija Ahvenkoski-Aho ovat tyytyväisiä työväentalo Kipinän uuteen ilmeeseen.
Oskari Bergbacka, Sinikka Lehtimäki ja Tuija Ahvenkoski-Aho ovat tyytyväisiä työväentalo Kipinän uuteen ilmeeseen.
Oskari Bergbacka, Sinikka Lehtimäki ja Tuija Ahvenkoski-Aho ovat tyytyväisiä työväentalo Kipinän uuteen ilmeeseen.
Oskari Bergbacka, Sinikka Lehtimäki ja Tuija Ahvenkoski-Aho ovat tyytyväisiä työväentalo Kipinän uuteen ilmeeseen.

VIIME vuosina Sääksjärven Työväentalo Kipinän toimintaa on aktivoitu ja talolla on järjestetty monenlaisia tapahtumia. 1959 valmistunutta rakennusta on remontoitu pikkuhiljaa vuodesta 2018 alkaen, joka vuosi jotakin. Keväällä talkoolaiset tekivät projektin, jonka valmistumisen myötä talon käytettävyys ja viihtyisyys lisääntyivät huomattavasti.

–Täällä oli ummehtunut haju, joka johtui eteistilan lattiarakenteessa olevasta purusta. Sinne oli muodostunut kondenssikosteutta. Sille, miksi siellä oli puru ja salin lattian alla ei, en ole järjellistä vastausta löytänyt, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Oskari Bergbacka.

Yhdistys päätti laittaa asian kuntoon. Noin 70 neliön lattian vaihtamisesta kysyttiin urakkatarjouksia, mutta ne nousivat noin 14 800 euroon.

–Ei meillä sellaista rahaa ollut. Saimme kunnalta 4 000 euroa kylien kehittämisrahaa ja Metallityöväen osasto 366 sponsoroi meitä 500 eurolla. Purimme lattian itse ja tilasimme tyhjennyksen Lapualta. Saimme myytyä purun lämpöyhtiölle, mikä helpotti hankkeen rahoitusta osaltaan. Valulattian päälle asennettiin bitumikerni, koolingit ja seinien alaosat käsiteltiin bakteereita tappavalla luonnontuotteella. Kaikki sujui jouhevasti: kun asensin viimeisiä koolinkeja paikalleen, tuli lattian asentaja paikalle kysymään, milloin voi aloittaa, kertaa Bergbacka hankkeen kulkua.

Lattian asennus tilattiin paikalliselta yrittäjältä. Lattialankut saatiin edullisesti.

–21. maaliskuuta aloimme purkaa lattiaa ja 17. huhtikuuta se oli maalia vaille valmis, kertaa Tuija Ahvenkoski-Aho.

SAMALLA, kun lattia oli purettava alta, päätettiin laittaa ennen tukkoinen keittiö uusiksi ja päivittää hieman kahvion kalustusta. Bergbacka nikkaroi Voiman lahjoittamista kaapelikeloista kahvioon kätevämmät pöydät. Baaritiski käännettiin vinoittain ja sen päälle asennettiin valaistus. Uusiin verhoihin kankaat ja ompelutyön lahjoitti Kirsti Ahonen. Myös seiniä maalattiin.

Samassa yhteydessä asennettiin myös pieni lämminvesivaraaja, joka lisää osaltaan talon käyttömukavuutta huomattavasti.

Talon julkisivu sai uuden ilmeen vanerisista kirjaimista ja silhuetista. Bergbacka toteutti kirjaimet ja Sinikka Lehtimäki hahmotteli tanssivan parin hahmon vanerille.

Mainos

–Se on kerännyt kehuja, Bergbacka kertoo.

–Pihalta on kaadettu puita ja tehty poltettavaa sekä pönttöuuniin että kakluuniin, jatkaa Sinikka Lehtimäki.

Kaiken kaikkiaan budjetti piti ja alle 5 000 eurolla on toteutettu laaja remontti.

–On ollut mukava värkätä, kun on ollut aktiivista porukkaa, Bergbacka kehuu. –Enää ei tartu tunkkainen haju mekkoihin.

–Tytöt on sen verran väkitukkoja ja idearikkaita, että niiltä eivät ideat heti lopu! Jo ennen kuin saatiin lattiaa valmiiksi, tuli jo esityksiä seuraavista projekteista, mutta toppuuttelin heti. Jaksaminen pitää muistaa, ei saa haalia liikaa tekemistä ja järjestämistä. Nyt talo ja pihapiiri ovat nyt mukavassa kunnossa, mutta pientä parannusta tullaan kyllä tekemään. Haluamme, että talolla viihdytään ja että se säilyy seuraavillekin sukupolville. Kunta on ollut joka projektissa mukana, mikä täällä ollaan tehty, siitä iso kiitos!

SEURAAVA tapahtuma Kipinässä on lauantaina, jolloin kokoonnutaan kirpputoripäivän merkeissä. 10. kesäkuuta luvassa on karaokea ja kesän aikana järjestetään muutama tapahtuma, kuten yhtyetanssit elokuulla, Ahvenkoski-Aho kertoo. Tapahtumien järjestämisessä vuorotellaan Sääksjärven Nuorisoseuran kanssa päällekkäisyyksien ehkäisemiseksi.

Tilaa vuokrataan erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen edullisesti.

–Kahvikalusto löytyy 60 hengelle, sanoo Sointu Keskitalo.

  • Työväentalon remontoinnin alkuvaiheista voit lukea täältä

Työväentalot mainittu muun muassa näissä jutuissamme

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.