10 toimijaa sai kylien kehittämisrahaa Vimpelissä

Vimpelin kunnanhallitus jakoi vuoden 2023 kylien kehittämisrahan 13. maaliskuuta.
Vimpelin kunnanhallitus jakoi vuoden 2023 kylien kehittämisrahan 13. maaliskuuta.
Vimpelin kunnanhallitus jakoi vuoden 2023 kylien kehittämisrahan 13. maaliskuuta.
Vimpelin kunnanhallitus jakoi vuoden 2023 kylien kehittämisrahan 13. maaliskuuta.
VIMPELIN kunnanhallitus pisti kokouksessaan 13. maaliskuuta jakoon 30 350 euroa kylien kehittämisrahaa. Sitä myönnettiin 10 toimijalle.

Hallapuron kyläseuralle myönnetään 1400 euroa katuvalojen ylläpitokuluihin. SF-Caravan Vieresniemi ry saa 4 150 euroa infopisteen sähköistykseen sekä frisbeegolfradan rakentamiseen.  Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura hankkii kylätalolle 25 pöytää sekä lautapelejä illanviettoja varten myönnetyllä 2 800 euron avustuksella. Lund nro 3 osakaskunta Hietojalla rakentaa rantatontilleen puuladon ja varaston, laatoittaa grillikodan pohjan ja uusii saunan kiuaskivet. Sille myönnetään 2 400 euron avustus. Sääksjärven Nuorisoseura saa 4 800 euroa avustusta, jolla on tarkoitus vaihtaa juhlasalin valaistus energiatehokkaampaan sekä uusia juhlasalin ja näyttämön sähköt, pisuaareja sekä yläkerran kahvion pöydät. Vimpeli-Seura kunnostaa ja maisemoi Koskelan kentän vieressä olevaa jokiranta-aluetta, jonne on tarkoitus hankkia saunarakennus, lapsille laitteita ja pelejä sekä aggregaatti myönnetyllä 4 800 eurolla. Sääksjärven Työväenyhdistys Kipinä ry uusii työväentalon aulan ja keittiön lattian. Siihen annettaan 4 000 euron avustus. Hallapuron Metsästysseura suunnittelee kylälle talviulkoilureittiä, jota varten hankitaan moottorikelkka sekä lana latupohjan vetämiseen. Myös ojasiltoja suunnitellaan rakennettavaksi sitä varten. Tähän myönnetään 3 600 euron avustus. Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistys saa 400 euroa valvontakameran hankintaan leikkikentälle ja Autoliitto Järviseudun osasto saa 2 000 euroa avustusta ajosimulaattoreiden hankintaan.

Yleisavustuksia myönnettiin SPR Vimpelin osastolle 1 700, Järviseudun Parkinson -kerholle 500, Vimpelin Martoille 500, Järviseudun Eläkkeensaajille 1 000 ja Järviseudun Omaishoitajille 1 500 euroa. Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuralle myönnettiin 1 500 euron yleisavustus vähennettynä vapaa-aika- ja kulttuurilautakunnan myöntämällä yleisavustuksella, Vimpelin 4H-yhdistykselle                                                    6 400 euroa, Moms for Kidsille 5 600 ja MLL:n Vimpelin Yhdistykselle 1 800 euroa. Vimpelin Veto saa 4 000 euron yleisavustuksen lisäksi 2 000 euroa kunnan markkinointiin ja 2 000 yhteiskuntasuhteisiin varattua rahaa, yhteensä 8000 euroa. Vimpelin Hiihtoseura ry:lle varataan avustusta hiihtomajan vuoden 2023 sähkö- ja vesikuluihin 3 000 euroa.

JÄRVISEUTU vetää ja pitää -hankkeeseen sitoudutaan, mikäli Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi ja Soini tekevät vastaavat myönteiset päätökset. Vimpelin maksuosuus on 9 879 euroa kolmen vuoden aikana.

JÄRVISEUDUN kotouttamisohjelmaa 2023–2026 esitetään kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi. Kotouttamisohjelman laatiminen on kuntien lakisääteinen velvollisuus. 2021 ulkomaiden kansalaisia asui Alajärven, Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin alueella yhteensä 472 eli 2,7 prosenttia asukasluvusta. Ohjelmaan on koottu ne toimenpiteet, joilla työvoimaperäistä maahanmuuttoa sekä maahanmuuttajien koulutusta alueellamme voidaan edistää.

KUNTALAISALOITE maksuttomasta välipalasta koululaisille viedään tekniselle lautakunnalle käsiteltäväksi. Aloitteessa todetaan, että kunta tarjoaa välipalan lukiolaisille, joten olisi tasa-arvoista tarjota sitä myös ala- ja yläasteikäisille. Opetushallitus suosittelee välipalan tarjoamista, mikäli lounaan jälkeen on yli 3 tuntia koulua. Perusopetuslain mukaan aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvalle tulee tarjota välipala. Ensi lukuvuonna perusopetuksen oppilaita on yhteensä 289.

Opetushallituksen suosituksessa on esillä vaihtoehtoiset toimintatavat: maksuton välipala, maksullinen välipala ja mahdollisuus tarjota tila, jossa voi nauttia omia eväitä. Tällä hetkellä Vimpelin kouluilla on osalla oppilaista omat eväät iltapäiväksi mukana.

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.