Kivitippu rakentaa kannattavuuden edellytyksiä 

Kivitipusta kerrotaan kesän myynnin olevan jo samalla tasolla kuin viime vuonna huolimatta hankalasta talvesta.
Kivitipusta kerrotaan kesän myynnin olevan jo samalla tasolla kuin viime vuonna huolimatta hankalasta talvesta.
Kivitipusta kerrotaan kesän myynnin olevan jo samalla tasolla kuin viime vuonna huolimatta hankalasta talvesta.
Kivitipusta kerrotaan kesän myynnin olevan jo samalla tasolla kuin viime vuonna huolimatta hankalasta talvesta.

KIVITIPUN myyntinäkymät ovat positiiviset ja kesän ennakkomyynnissä ollaan vaikeasta ajanjaksosta huolimatta samalla tasolla kuin viime kesänä. Myyntiin on panostettu pitäen samalla kiinni kulukurista, joka on tällä hetkellä tärkein näkökulma yrityksen toiminnassa. Kivitipun hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kultalahti mainitsee, että myönteisiäkin yllätyksiä on tullut. Esimerkiksi lounastarjoilun suosio on yllättänyt positiivisesti kevään mittaan.  

–Tuntuu hyvältä, että paikalliset asiakkaat eivät ole hylänneet Kivitippua näinä vaikeina aikoina, vaan on käyty syömässä ja viikonloppuna bilettämässä, toteaa Kultalahti tyytyväisenä.   

Myynnistä palataan kulukuriin. Työvoimakustannukset ovat tärkein erä, ja niihin onkin kiinnitetty huomiota. Sopeuttamistoimilla pyritään painamaan henkilöstökuluja jopa yli 50 prosentista lähemmäs alan keskimääräistä 35 prosenttia. Työvuoroja on järkeistetty ja väkeä vähennetty vuoroista. Toimintaa on viilattu syksystä lähtien. Kaikkien pitää olla käytännön tekijöitä. 

Tästä hallituksen puheenjohtaja saakin työntekijöiltä kiitosta. Hänen toimeen tarttuvaa työotettaan arvostetaan.  

–Kaikki voi tehdä kaikkea. Yhteisöllisyys kasvaa, kun voi jeesata kaveria. Jos lattialla on roska niin on sama, kuka sen nostaa, sanoo Kultalahti. 

MYYNTIÄ ja markkinointia on tehty ahkerasti pitkin kevättä. Osa etukäteismyynnistä perustuu tuettuihin lomiin. Yrityksiä on kontaktoitu ja työhyvinvointipäiviä on saatu myytyä. Alkuviikkoa myydään eläkeläisryhmille, ja loppuviikoksi on tarjolla tanssi- ja bileiltoja.  

Puheenjohtaja sanoo, että ruuan suhteen on laskeuduttu perusasioiden juurelle. Hyvää ja maukasta ruokaa tarjotaan kohtuuhinnalla ja buffet-lounas on otettu takaisin.  

–Kävijämäärät ovat nousseet ilahduttavasti ravintolan puolella. Tuntuu, että nyt on onnistuttu tekemään ruokaa paikallisille makunystyröille.  Ryhmille ateriat usein kuuluvat pakettiin. Lisäksi tarjolla on tietenkin á la carte -lista. 

HOTELLI- JA RAVINTOLA-ALAN nykynäkymät ovat haasteelliset. Päätökset tehdään viime hetkellä. Tilauksia tehdään ja perutaan tiuhaan tahtiin. Koko matkailupuolella eletään hetkessä. 

–Pitää olla silmä tarkkana ja korvat höröllään. Ihmisten käyttäytymismalli on muuttunut, ja päätökset tehdään todella lyhyellä aikajänteellä. Puolen vuoden päähän on vaikea saada varauksia. 

Tilanne haastava edelleen

KIVITIPUN velkasaneeraus on hyväksytty jo aiemmin. Viime vuoden tilinpäätös alkaa olla valmis. Seuraavaksi odotetaan velkojien päätöstä velkojen leikkaamisesta. Yhtiökokous päättää ehtojen täyttämisestä, ja sen jälkeen menee velkojille velkaselvitys, Kultalahti päivittää yrityksen tilannetta. 

–Tilanne on toki haastava koko ajan, ja tiukalla talouskurilla mennään. Takana on kuitenkin pitkä ja pimeä talvi. Nyt viedään toimintaa järkevästi eteenpäin. 

–Yhteistyö Lappajärven kunnan kanssa on parantunut, mainitsee Kultalahti. Tarkoituksena on kehittää yhdessä palveluita Kivitipussa ja koko Nykälänniemen alueella. Kunta tekee isoja panostuksia ja me haluamme olla mukana mahdollistamassa niitä. 

Kehittämistoimenpiteistä Kultalahti mainitsee hyvinvointipalvelut, jonka suhteen on menossa projekteja.  

–Paikallisia palveluita pyritään Geopark-hankkeen myötä tuotteistamaan ja saamaan paikallisia tuotteita paremmin esille. Listalle tulee Lappajärven kuhaa ja lihaa sekä paikallisen viinitilan viinejä. Kesäteatterin kanssa tehdään yhteistyötä, samoin kalamatkoja järjestävän yrittäjän kanssa, Kultalahti listaa. 

Aino Alppinen 

Aiheesta lisää

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.