Kivitipun konkurssilla on turha spekuloida, toteaa Lappajärven kunnanjohtaja

Kraatterijärven Geoparkin tiimi koki maanjäristyksen Marrakeshissa. Sami Alasara kertoo sen olleen pysäyttävä kokemus.
Kraatterijärven Geoparkin tiimi koki maanjäristyksen Marrakeshissa. Sami Alasara kertoo sen olleen pysäyttävä kokemus.
Kraatterijärven Geoparkin tiimi koki maanjäristyksen Marrakeshissa. Sami Alasara kertoo sen olleen pysäyttävä kokemus.
Kraatterijärven Geoparkin tiimi koki maanjäristyksen Marrakeshissa. Sami Alasara kertoo sen olleen pysäyttävä kokemus.
LAPPAJÄRVEN kunnassa Kivitipun ongelmat ovat olleet tiedossa jo pitkään.

Kunta omistaa yrityksestä 14 prosenttia. Mikäli Kivitippu menisi konkurssiin, se olisi kunnanjohtaja Sami Alasaran mukaan on iso menetys kunnalle.

–Turha kuitenkaan spekuloida tässä kohtaa. Uskon, että yhtiöllä on osaava hallitus ja se tekee oikeita ratkaisuja. Jos väistämätön tulee, se tulee, ja on ikävä asia Lappajärvelle sekä koko seudulle, mutta se ei vaikuta meidän investointisuunnitelmiimme Nykälänniemessä, kehitämme sitä edelleen kansainväliseen ja ympärivuotiseen matkailuun sopivaksi kohteeksi.

Kunta luopui hiljattain edustuksestaan yhtiön hallituksessa. –Jätimme hallituksen siksi, että on päätöksenteollisesti sujuvampaa, ettei kunnalla ei ole hallituspaikkaa. Meillä on muitakin tärkeitä asioita, joihin pitää keskittyä ja olla aikaa. Kivitippu on tärkeä yritys meille ja olemme hengessä mukana.

Mainos

Yrityksen vaikeuksien Alasara toteaa olevan monen tekijän summa.

–Viimeiset vuodet ovat olleet alalla äärimmäisen kovia ja Kivitipulla kiinteitä kuluja on ollut liikaa. Tilannetta on nyt laitettu kuntoon, mutta vakauttamistoimien määrätietoinen toteuttaminen olisi pitänyt aloittaa jo aikaisemmin.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.