Lappajärvi huutokauppaa Veannettaren, Jamitar ei liikennöi 

saunalautta
saunalautta
TÄMÄNHETKISEN tiedon mukaan M/S Veannetar ja saunalautta Jamitar eivät liikennöi Lappajärvellä alkavana kesänä.

Lappajärven kunta myy sisävesilaiva Veannettaren. Laivasta on avoinna tarjouskilpailu huutokaupat.com-sivustolla 14. toukokuuta kello 18 saakka. Tiistaina iltapäivällä korkein tarjous laivasta oli 4 400 euroa. Veneeseen voi tutustua 12. toukokuuta kello 10 ja 12 välisenä aikana Kivitipun rannassa.  

Kehitysvaliokunta esitti Veannettaren myymistä kunnanhallitukselle, joka hyväksyi sen, koska vuosien aikana laivassas on kertynyt mittavia kunnostustarpeita. Kuntotarkastuksen mukaan saneeraus tulee maksamaan noin 10 000 euroa. Summaan eivät sisälly dieselpumpun ja suuttimien huoltokorjaus sekä uusien äänentoistolaitteiden asentaminen. 

–Olisi hienoa, jos joku toimija jatkaisi operointia Lappajärvessä. Kunta on pyrkinyt pois varsinaisesta liiketoiminnasta ja luo puitteita sekä mahdollistaa yrityksille toiminnan ennemmin kuin itse on toimijana, totesi kunnanhallituksen puheenjohtaja Ville Ala-aho

Aiemmin Veannettaren liikennöintiä on hoitanut Lakis Oy. Kesäisin laivalla on toteutettu opastettuja ryhmämatkoja tilauksesta sekä reittiliikennettä kesäteatteriiin. Viime kesänä se tavoitti 860 asiakasta, edellisenä yli tuhat.  

–Viime kesänä ryhmävarauksia ei ollut juurikaan, mutta nyt niistä ollaan oltu taas kiinnostuneita, kertoo Jouni Niemelä Lakis Oy:sta. Itse hän ei ole kiinnostunut laivaa ostamaan, koska työmaata piisaa muutenkin.   

JAMIN rehtori Anu Raudasoja vahvistaa, ettei Jamitarta olla laittamassa vesille.  

–Syitä siihen on useampia, joista yksi on se, ettei se ei ole ykkösprioriteettimme vaan keskitymme opetukseen eikä meillä ole opiskelijoita, jotka tästä toiminnasta erityisesti hyötyisivät. Jatkon suhteen ei ole tehty päätöksiä, asian selvittely on kesken.  

VEANNATTAREN ja saunalautan myötä Järviseudun kesän matkailupalveluista jää puuttumaan pala. Tämä vaikuttanee myös alueen matkailuyrityksiin.  

Lisää aiheesta täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.