Hanna Valo aloitti keväällä Evijärven ympäristösihteerinä 

Hanna Valo toimii ympäristösihteerinä Evijärvellä.
Hanna Valo toimii ympäristösihteerinä Evijärvellä.
Hanna Valo toimii ympäristösihteerinä Evijärvellä.
Hanna Valo toimii ympäristösihteerinä Evijärvellä.

EVIJÄRVEN KUNNANTALOLTA on voinut tavoittaa uuden ympäristösihteerin Hanna Valon jo parin kuukauden ajan. Valo valittiin työtehtäväänsä 15. maaliskuuta. Vetelistä Evijärvelle kulkeva Valo on lähtöisin Kaustiselta, joten Evijärvi ei alueena ole tuntematon.  

Valo työskenteli aiemmin Kalajoen kaupungilla turkistarhaneuvojana ja toimi tiiviissä yhteistyössä alueen turkistarhaajien kanssa.  

–Tein paljon työtä ympäristökysymysten kanssa ja neuvoin tarhaajia ympäristöasioissa. Autoin ympäristölupahakemusten kanssa sekä tein Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitolle auditointikäyntejä. Siellä ympäristökysymykset olivat isossa roolissa siis jo aiemmassa työssäni, kertoo Valo. 

Ympäristösihteerin työ Evijärvellä on alkanut positiivisissa tunnelmissa, kertoo Valo.   

–Täytyy sanoa, että mukavalta on tuntunut ja mukavasti työt ovat lähteneet liikkeelle. Ensimmäinen viikko meni ihan lukiessa ja selvittäessä mitä on kunnassa tehty, mutta nyt alan olla kyllä jo hyvin kärryillä, toteaa Valo.  

–Aina kun tulee jokin uusi asia, menee tietysti hetki että saa asian selvitettyä, Valo jatkaa.  

Mainos

Valon mukaan ympäristösihteerin toimenkuvaan Evijärven kunnassa kuuluu laajasti eri työtehtäviä. Suuremmat kaupungit kykenevät jaottelemaan useammalle työntekijälle työmäärän, mutta maaseudun kunnassa tilanne on toinen. Tietoutta täytyy olla laajasti eri osa-alueilta, mutta Valo kokeekin tärkeäksi yhteistyön naapurikuntien ympäristösihteerien sekä ELY-keskuksen asiantuntijoiden kanssa.  

EVIJÄRVEN KUNNASSA Valon mukaan ympäristösihteerin työnkuvaan kuuluvat maatilojen valvontatyöt, maansiirtoluvat sekä jäteasiat, mutta suurimmaksi työtehtäväksi Valo nimeää itse Evijärven kunnostamiseen liittyvät työtehtävät.  

–Tällä hetkellä kartoitetaan aikaisemmin tehdyt suunnitelmat, ja katsotaan voisiko sieltä jotain toteuttaa. Valo nostaa esille muun muassa kosteikkojen tärkeyden yhtenä kunnostustoimena.  

–Laskeutusaltaita kunnassa on tehty, mutta kosteikkoja olisi tärkeää saada, jolloin kasvit syövät ravinnekuormaa luontaisesti.  

Valo toteaa, että aikaisemmin tehty työ on tärkeä osa kunnostustoimia ja niiden avulla on pystytty selvittämään järven kipukohtia. Tärkeänä Valo kuitenkin pitää, että ajatuksia viedään myös kohti tulevaisuutta. Ennen vaatimukset ovat olleet erilaisia ympäristön suhteen ja Valo ajattelee, että tänä päivänä tietoutta sekä toimia ympäristön eteen on enemmän.  

Noora Tupeli 

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.