Toimintakeskus siirtynee Vanhalantielle

LAPPAJÄRVI myi kesällä Vanhalantien terveyskeskusrakennuksen Attendo Oy:lle. Maanantain kokouksessaan kunnanvaltuusto merkitsi tiedoksi kaksi sopimusta, jotka koskevat rakennuksen vuokraamista 1. tammikuuta alkaen.

Vuodenvaihteessa Lappajärvi eroaa Kuntayhtymä Kaksineuvoisesta ja liittyy Järvi-Pohjanmaan perusturvaan. Sote-palveluja lappajärveläisille alkaa tuottaa Alajärvi.

Ensimmäisellä sopimuksella Lappajärvi vuokraa Attendolta lähes koko terveyskeskusrakennuksen. Pois jäävät vain tilat, joita Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Seinäjoki vuokraavat Attendolta palvelujaan varten. Niitä ovat psykiatrinen poliklinikka ja ympäristöterveydenhuolto.

Lappajärvi maksaa Attendolle 15 000 euroa kuukaudessa ja arvonlisäverot.

Toisella sopimuksella Alajärvi vuokraa Lappajärveltä suuren osan terveyskeskusrakennuksen tiloista. Loput tilat Lappajärvi ottaa omaan käyttöönsä tai vuokraa jollekin toiselle.

Alajärvi maksaa Lappajärvelle noin 14 300 euroa kuukaudessa ja arvonlisäverot.

KÄRNÄNTIEN virastotalossa Kaksineuvoinen järjestää kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien työ- ja päivätoimintaa. Vastaavanlaista toimintaa varten Alajärvi vuokraa terveyskeskusrakennuksen pohjoissiiven. Viimeksi siinä oli yksi Kaksineuvoisen vuodeosastoista.

Valtuusto merkitsi tiedoksi useita muitakin sopimuksia. Ne liittyvät terveyskeskuskaupan ohella siihen, että kunta myi Lintukodin ja Joelinkodin Avain Palvelukodit Oy:lle, sekä siihen, että Attendo aloittaa palvelutuotannon Lintukodissa ja Joelinkodisssa palveluseteleillä jo ensi vuoden alussa.

Valtuusto päätti myöntää Avain Palvelukodeille kunnan omavelkaisen takauksen kauppojen yhteydessä yhtiölle siirtyneiden korkotukilainojen vakuudeksi. Sitä edellyttänee Valtiokonttori. Kunta vaatii vastavakuudeksi kiinnitykset.

KOKOUKSESSA käytiin läpi kunnanhallituksen esitys talousarvioksi ensi vuodelle ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2019–2021, minkä jälkeen ne hyväksyttiin muutoksitta.

Kunnanvaltuusto hyväksyi myös vuoteen 2025 ulottuvan kuntastrategian.

Valtuusto päätti kunnan työterveyshuollon siirtämisestä Työterveys Taimi Etelä-Pohjanmaa Oy:öön. Kunta merkitsee sen ja Taimi Oy:n osakkeita.

Esityslistalla oli viemärilaitoksen toiminta-alueen laajentaminen Kärnänsaaren pohjoisosassa. Valtuusto palautti asian takaisin kunnanhallitukseen perusteellisempaa valmistelua varten. Samalla pitää selvittää, minkälaista linjaa kunnassa noudatetaan, kun velvoitetaan liittämään kiinteistöjä viemäriverkkoon.

Valtuusto teki kaikki päätöksensä yksimielisesti.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.