Lappajärvi jäätyi 29. joulukuuta

Julkaistu:

Aihe:

Tänä talvena Lappajärven selkä jäätyi tiistaina 29. joulukuuta. Päivämäärästä ratkaisun teki lappajärveläinen Mikko Puro.
–Ajankohdan määrittäminen jäiden tulolle ei ole yhtä selkeää kuin jäiden lähdölle, Puro huomauttaa.
–Jäätymisestä huolimatta siellä selällä saattaa olla aukkoja, mutta niitä ei pääse toteamaan, koska jäät ovat vielä heikkoja. Sen sijaan jäiden lähtemisen voi tarvittaessa vaikka käydä veneellä tarkistamassa.
Puro on viime vuosina tehnyt päätökset tarvittavista päivämääristä Lappajärven jäätilanteessa. Niiden perusteella esimerkiksi ratkaistaan jäittenlähtöveikkauksessa oikeaan osuneet. Lisäksi moni paikallinen asukas pitää kirjaa luonnonilmiöistä.

Mainos

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.