Laatikon ulkopuolelle

Maaseudun yritys- ja hanketukien haku käynnistyy ensi viikon maanantaina. Ensimmäisenä haettaviksi tulevat maaseudun yritystuet, osa yleishyödyllisistä investointi- ja kehittämishankkeista sekä tiedonvälityshankkeet.
Vihdoinkin, voisi joku todeta. Yritys- ja hanketuet rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020. Uusi ohjelmakausi päästään korkkaamaan kunnolla vasta nyt, sillä byrokratian kiemurat ovat ottaneet oman aikansa.
Odotteluaika on kuitenkin pyritty käyttää hyväksi. Esimerkiksi Aisapari ry on järjestänyt Järviseudulla ja Härmänmaalla näyttävän kiertueen, jonka aikana on jaettu hanketietoutta kaikille kiinnostuneille.
Aisapari on yksi Suomen 54 Leader-ryhmästä, jotka myöntävät rahoitusta maaseudun kehittämishankkeisiin ja yritystukiin omien strategioidensa pohjalta. Leader-työn tavoitteena on lisätä maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.
Yhteiskunta muuttuu ja maaseutu sen mukana. Helsingissä järjestettiin reilu kuukausi sitten Maaseutuverkostopäivä, jossa keskusteltiin muutoksesta. Tapahtumassa puhunut Petri Rajaniemi muistutti, ettei muutosta voi pysäyttää, mutta siihen voi sopeutua ja sitä voi yrittää ohjailla. Tähän tarvitaan myös ripaus luovaa hulluutta ja uskallusta hypätä laatikon ulkopuolelle.
Aisaparilla on nyt starttaavalla ohjelmakaudella jaettavana julkista rahaa lähes 8,7 miljoonaa euroa. Se on mahdollisuus, joka kannattaa käyttää viisaasti seudun kehittämiseksi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Harri Silvolahti.

Pyykinpesupäivä

RAAMATUSSA purppurakankaidenmyyjä Lyydia oli muiden naisten kanssa joen rannalla. Paavali Jumalan johdattamana tuli juuri oikeaan

Harri Silvolahti.

Pyykinpesupäivä

RAAMATUSSA purppurakankaidenmyyjä Lyydia oli muiden naisten kanssa joen rannalla. Paavali Jumalan johdattamana tuli juuri oikeaan

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.