Härmänmaan musiikkiopisto ja Lappajärven kunta uusivat yhteistyösopimuksensa

Lappajärven kunta ja Härmänmaan musiikkiopisto ovat uusimassa ja samalla päivittämässä yhteistyösopimustaan.
Lappajärven kunta ja Härmänmaan musiikkiopisto ovat uusimassa ja samalla päivittämässä yhteistyösopimustaan.
Lappajärven kunta ja Härmänmaan musiikkiopisto ovat uusimassa ja samalla päivittämässä yhteistyösopimustaan.
Lappajärven kunta ja Härmänmaan musiikkiopisto ovat uusimassa ja samalla päivittämässä yhteistyösopimustaan.

LAPPAJÄRVEN KUNTA ja Härmänmaan musiikkiopisto ovat uusimassa ja samalla päivittämässä yhteistyösopimustaan. Alkuperäinen voimassa oleva sopimus on vuodelta 2008 ja edellisen kerran sopimusta on uusittu vuonna 2010. Molemmat tahot ovat nyt todenneet, että on aika päivittää sopimus ja miettiä Lappajärven musiikinopetuksen kehityssuuntaa uudelleen.

–Soitonopetus ei ole sopimuksen myötä Lappajärveltä hiipumassa, vaan mietimme yhdessä parempia tapoja tehdä yhteistyötä ja kunnan kulttuurikasvatusta sekä sitä, miten musiikkiopiston toimintaa ylläpidetään ja kehitetään tulevaisuudessa Lappajärvellä. Muskaritoimintaa on tarkoitus jatkaa ensi syksynä entisellään. Joitakin muutoksia toimintaan tulee tämän vuoden aikana ennen kuin uusi sopimus saadaan maaliin; esimerkiksi koululaiskonsertit eivät toteudu totuttuun tapaan ja uusien opiskelijoiden ottoa ei ole jatkuvasti toimintakauden aikana, kertoo sivistysjohtaja Tarja Puro.

Lukuvuonna 2023–2024 Lappajärvellä opiskelee 74 musiikinopiskelijaa, joista 32 oppilasta on muskari- ja karusellitoiminnassa ja loput 40 taiteen perusopetuksen perus- ja/tai syventävissä opinnoissa. Opetusta annetaan seuraavissa soittimissa: piano, viulu, huilu, harmonikka, kitara, musiikin hahmotusaineet sekä bändisoittimet. Lappajärvellä aloitti hiljattain toimintansa myös Lappajärvi-orkesteri, jossa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan yhteissoittotaitoja.

Mainos

Härmänmaan musiikkiopiston opetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää. Opetus tukee oppilaan kokonaisvaltaista kehitystä yksilönä ja ryhmän jäsenenä, kehittää oppilaan henkilökohtaisia valmiuksia luovaan ja monipuoliseen musiikin harrastamiseen sekä antaa valmiudet hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Härmänmaan musiikkiopisto on tuntiperusteista valtionosuutta saava kunnallinen taideoppilaitos, jonka tehtävänä on antaa ensisijaisesti lasten ja nuorten sekä aikuisten vapaa-ajalla taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän mukaista opetusta sekä siihen liittyvien taidemuotojen opetusta. (Laki taiteen perusopetuksesta 21.8.1998/633.)

Taiteen perusopetus on järjestelmänä vakiintunut ja ainutlaatuinen koulutus- ja harrastusmuoto, joka on osoittanut arvoaan jo vuosikymmeniä. Taiteen perusopetus on osa Suomen koulutusjärjestelmää, perustuu opetussuunnitelmaan, opetuksen järjestäjä saa valtionosuutta myönnettyjen valtionosuustuntimäärien mukaisesti ja taiteen perusopetuksesta säädetään laissa ja asetuksessa. (L 1705/2009).

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.