Viikon 9 Lyhyet uutiset: JPK:n pudotuspelit käynnistyvät

Ilya Barinov oli JPK:n kovin pistetykki runkosarjassa.
Ilya Barinov oli JPK:n kovin pistetykki runkosarjassa.
Ilya Barinov oli JPK:n kovin pistetykki runkosarjassa.
Ilya Barinov oli JPK:n kovin pistetykki runkosarjassa.

JPK otti jääkiekon kolmosdivarin kolmoslohkon runkosarjan voiton selvin pistein. Päätösottelussa se kukisti S-Kiekko Teamin maalein 4–15. Ilya Barinov voitti pistepörssin tehoilla 43 + 28, Jere Erkkilä oli toisena (31+30), Juho Männistö viides (21+22), Lauri Männistö kuudes (20+23) ja Platon Dovbnia kahdeksas (23+14). Pudotuspelit käynnistyvät jo keskiviikkona kello 19. MIF Team saapuu OmaSp areenalle puolivälierävastustajaksi. Perjantaina pelataan Maalahdessa ja tarvittaessa vielä sunnuntaina Alajärvellä. 

Salibandymiehille toinen voitto 

S.C. Alajärven miehet väänsivät voiton lauantaina pelatussa kotiturnauksessa Valaiden kakkosjoukkueesta maalein 6–4. SC Alavus oli vahvempi numeroin 6–4. Joukkueeseen paluun tehnyt Aki Pälli oli tehokas viimeistellen neljä maalia, joista Roosa Aho syötti kaksi. Aho teki ensimmäisen maalinsa miesten sarjassa Pällin syötöstä. Konsta Vainionpää teki niin ikään neljä maalia. Kauden viimeinen turnaus pelataan 10. maaliskuuta.  

Pihlajamäki aloittaa maaliskuussa 

JOHANNA Rannanjärven seuraajaksi valittu Maija Pihlajamäki aloittaa tehtävässään kunnanjohtajana 1. maaliskuuta. Kunnanjohtaja on kokonaistyöajassa ja kokonaistyöajan mukaisessa palkkauksessa. Kunnanhallitus hyväksyi 19. helmikuuta kunnanjohtajan palkaksi 7 200 euroa kuussa. Muut virkasuhteen ehdot määritellään kunnanjohtajan ja kunnan välisessä johtajasopimuksessa. Johtajasopimus käsitellään seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa. 

Lehtimäen S-market suljetaan 

ETELÄ-POHJANMAAN Osuuskauppa sulkee Lehtimäen S-marketin 15. maaliskuuta sisäilmaongelmien vuoksi. Uusi Sale Lehtimäki avataan lokakuussa. Henkilökunta siirtyy väliaikaisesti muihin yksiköihin ja Eepee järjestää siihen saakka asiakkailleen ilmaisia kauppakuljetuksia Lehtimäeltä Alajärvelle maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. 

Mainos

Aluetuki laskemassa jälleen 

TYÖ- ja elinkeinoministeriö antoi 21.2.2024 esityksen Suomen aluetukikartan muuttamisesta. Esityksen mukaan kaikki Etelä-Pohjanmaan (Alajärven, Evijärven, Lappajärven, Soinin, Vimpelin, Alavuden, Kuortaneen ja Ähtärin) tällä hetkellä perustasoa korkeammiksi luokiteltavat tukialueet alennettaisiin. Valtioneuvosto vahvisti kesällä 2022 Kuusiokuntien ja Järviseudun pääsyn korkeampaan II-tukiluokkaan vuosille 2022–2027. Aluetukikartan muutoksesta voi esittää työ- ja elinkeinoministeriölle lausuntoja ja mielipiteitä 21.2.–8.3.2024 välisenä aikana. 

KPO kasvoi 

OSUUSKAUPPA KPO:n myynti kasvoi vuonna 2023 6,6 prosenttia ollen 1 102,6 miljoonaa euroa. Toiminnan tulos parani hieman. Liikevaihto oli 899,4 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja oli 30,2 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 28,2 miljoonaa euroa. KPO investoi ennätykselliset 66,2 miljoonaa euroa palveluverkostonsa kehittämiseen. Jäsenmäärä oli joulukuun lopussa 132 676. KPO:lla työskenteli vuoden lopussa 2 110 henkilöä. Lisäksi KPO työllisti kesällä jopa 1 200 nuorta. 

Maakuntakaava esille 

MAAKUNTAHALLITUS hyväksyi kokouksessaan Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavaehdotuksesta annettujen viranomaislausuntojen vastineet. Muun muassa tuulivoimaloiden alueista ja niiden edellyttämistä sähkönsiirtolinjoista sekä viheryhteystarpeen merkinnästä lausuttiin runsaasti. Hyväksytyt vastineet ovat julkisesti luettavissa maakuntahallituksen esityslistan liitteissä. Etelä-Pohjanmaan maakuntakaava 2050 etenee seuraavaksi julkiseen kuulemiseen. Tavoitteena on, että kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville tänä keväänä ja saatetaan maakuntavaltuuston hyväksymiskäsittelyyn tulevana syksynä. 

Maakunnassa 7 001 työtöntä 

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta 909 henkilöllä eli 14,9 prosentilla, mutta laski edellisestä kuukaudesta 335 henkilöllä. Varsinkin lomautukset näkyvät työttömien määrässä. Lomautettuja oli tammikuun lopussa 1371. Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (5,8 %), Ilmajoella (6,3 %) ja Kuortaneella (6,3 %). Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 8,2 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. 

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.