Kortesjärven Yrittäjien juhlavuosi oli kuin jäsenensä: aktiivinen ja toimintaa täynnä

Kortesjärven Yrittäjien 50-vuotisjuhlassa viihdyttiin.
Kortesjärven Yrittäjien 50-vuotisjuhlassa viihdyttiin.

KORTESJÄRVEN YRITTÄJÄT RY juhli tänä vuonna 50-vuotista toimintaansa. Perinteisten tapahtumien kuten markkinoiden ja kevätretken lisäksi yhdistys järjesti heinäkuun ensimmäisenä päivänä Saarijärven Rantamajalla juhlavan tilaisuuden jäsenilleen. Muita perinteisiä vuodenkiertoon liittyviä aktiviteetteja ovat muun muassa vuoden yrittäjän nimeäminen ja palkitseminen vuosikokouksessa, jossa muistetaan myös muita ansioituneita jäseniä sekä tämän Finsumäen joulu -lehden toteutus.

Myös tänä vuonna toista kertaa järjestetty pääsiäiskokko voitaneen laskea perinteiseksi tapahtumaksi. Kokko sytyttiin pääsiäislauantaina Kitkalla edellisvuoden suuren suosion innoittamana. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Markin kyläseuran kanssa.

Yrittäjien perinteinen kevätretki suuntautui tänä vuonna Viroon, missä tutustuttiin paikalliseen panimokulttuuriin ja käytiin tehdasvierailuilla.

–Tällä retkellä oli uusiakin ihmisiä mukana, päästiin tutustumaan heihin. Tuttuun tyyliin retken ohjelmassa oli hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa, mukavaa yhdessäoloa ja rentoutumista, kertoo Kortesjärven Yrittäjien puheenjohtaja Tapio Salo.

Juhlan aika

YHDISTYKSEN heinäkuinen 50-vuotisjuhla käynnistyi palkitsemisilla, ruokailulla ja yhdessäololla. Juhlapuheen piti Kauhavan kaupunginjohtaja Vesa Rantala. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi toi Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien tervehdyksen. Omat verotusvinkkinsä yrittäjille antoi Putous-sketsihahmo Urmas Viilunk eli näyttelijä Mikko Töyssy.

–Täytyy kiittää jäseniä ja yhteistyökumppaneita juhlatilaisuuteen osallistumisesta, väkeä oli paikalla noin 90 henkeä. Jokainen sai mahansa täyteen, oli karaokea ja livemusiikkia ja mukavaa menoa, muistelee Salo tilaisuutta.

Elokuun viimeisenä lauantaina olivat vuorossa perinteiset Finsumäen markkinat. 

–Oli hyvät markkinat, keli suosi, markkinaväkeä ja myyjiä riitti. Entisten ja nykyisten kortesjärvisten kohtaaminen onnistui hienosti.

Aktiivista osallistumista

KORTESJÄRVEN YRITTÄJILLÄ on 88 jäsentä.

–Järjestäytymisaste on vieläkin hyvä, vaikka siitä on väen ikääntymisen ja yritysten lopettamisten vuoksi jäänyt väkeä pois. Ollaan yhä tällä alueella kärkipäässä, kun tätä vertaillaan, Salo kuvailee.

Jäsenet hyötyvät tarjolla olevista kouluttautumismahdollisuuksista sekä vertaistuesta ja verkostoitumisesta. Erityisesti nuoremmat yrittäjät hyötyisivät jäsenyydestä paljon, tarjolla on yrittäjäjärjestön neuvoja, apua ja asiantuntemusta.

–On mukaan saatu nuorempiakin yrittäjiä ja rekrytointia tehdään jatkuvasti toiminimen perustaneiden keskuudessa. Ja on siinä sekin puoli, että kolme-nelikymppiset on nuoria ja vireitä, on ideoita ja ajatuksia, heitä on mukava saada tänne joukkoon, kun meillä on ikäjakauma niin sanotusti +50.

Yrittäjäyhdistysten ikiä vertaillessa Kortesjärvi on nuorimmasta päästä paikallisia toimijoita.

–Vaikka olemmekin Kauhavan kaupunkilaisia nykyisin, on ajateltu jatkaa itsenäisenä toimijana. Keskusteluja yhdistymisistä ei ole käyty ja meikäläisen kaudella se tuskin tulee tapahtumaan, vaikka miinusta yhdistysten väkiluvuissa onkin yleisesti.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.