Kortesjärven yrittäjät 50 vuotta – vaikuttamistoimintaa aina valtakunnan tasolle saakka

Timanttiristin 50 vuoden yhtäjaksoisesta toiminnasta sai Monica Hölsömäki. Sen luovuttivat Tapio Salo sekä Anne Niemi.
Timanttiristin 50 vuoden yhtäjaksoisesta toiminnasta sai Monica Hölsömäki. Sen luovuttivat Tapio Salo sekä Anne Niemi.
Timanttiristin 50 vuoden yhtäjaksoisesta toiminnasta sai Monica Hölsömäki. Sen luovuttivat Tapio Salo sekä Anne Niemi.
Timanttiristin 50 vuoden yhtäjaksoisesta toiminnasta sai Monica Hölsömäki. Sen luovuttivat Tapio Salo sekä Anne Niemi.

HIUKAN runsaat 50 vuotta sitten patisteli Kortesjärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Antti Syväjärvi elinkeinolautakunnan kokouksessa Kortesjärven yrittäjiä perustamaan yrittäjäyhdistys paikkakunnalle. Näin kunnalla olisi virallinen neuvottelukumppani yrittäjiä ja yrittäjyyttä koskevissa asioissa. Tuumasta toimeen. Sauli Kytömäki valittiin perustavan kokouksen koollekutsujaksi ja siitä alkoi Kortesjärven yrittäjäyhdistyksen toiminta, jota nyt on jatkunut viisikymmentä vuotta.

Yhdistyksen toiminta on ollut tuloksekasta. Sitä todistaa muun muassa se, että Suomen yrittäjät valitsivat vuonna 2014 Kortesjärven yrittäjät ry:n vuoden paikallisyhdistykseksi. Merkittävin muutos yhdistyksen toimintahistoriassa tapahtui vuonna 2009, kun Kortesjärvi yhdessä Yli- ja Alahärmän kuntien kanssa liittyi Kauhavan kaupunkiin. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien sisällä yhdistys vaihtoi seutukuntaa Järviseudusta Härmänmaahan. Kuitenkin jokaisessa liitoskunnassa säilyi oma yrittäjäyhdistys ja yhteistyö näiden välillä on tiivistynyt. Ulospäin näkyvimmät Kortesjärven yrittäjien järjestämät vuosittain toistuvat tapahtumat ovat Finsumäen markkinat ja vuoden yrittäjän nimeäminen.

Yritystoiminta hyvinvointivaltion tukena

YHDISTYSTÄ juhlittiin lauantaina Purmojärven Rantamajalla. Juhlapuheen Kortesjärven Yrittäjien 50-vuotistilaisuudessa piti Kauhavan kaupunginjohtaja Vesa Rantala. Hän toi Kauhavan kaupungin onnittelut yhdistykselle. Puheessaan hän käsitteli yritystoimintaa, yrittäjyyttä ja yrittäjiä henkilöinä monesta eri näkökulmasta, joilla hän todisti, että yrittäjyys kantaa Suomea. Menestyvä yritystoiminta luo uusia työpaikkoja ja takaa vahvan talouden, jolla turvataan hyvinvointivaltion tulevaisuus. Menestyvä yritystoiminta tarvitsee ahkeria yrittäjiä. Työpaikat syntyvät yrityksiin. Tämän vuoksi yhteiskunnan tehtävä on turvata yrittämisen edellytykset. 

Etelä-Pohjanmaan yrittäjien onnittelut ja tervehdyksen juhlivalle yhdistykselle toi puheenjohtaja Anne Niemi. Hän korosti, että Suomen yrittäjien vaikuttamistyö perustuu työhön kolmella eri portaalla. Ne ovat vaikuttaminen niin paikallisella, alueellisella kuin valtakunnallisellakin tasolla.

Tämän onnistuminen vaatii yrittäjiltä oman työnsä lisäksi panoksen antamista vielä muiden hyväksi tehtävään työhön. Hän sanoi myös, että Kortesjärven yrittäjien toiminta on 50 vuoden aikana ollut merkittävää kuntavaikuttamista oman kunnan alueella, mutta he ovat olleet myös mukana luomassa vaikuttamis- ja toimintamalleja koko valtakunnan tasolla. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että yhdistys oli yhtenä Paikallisyhdistysten toiminnan käsikirjan alullepanijana ja mukana myös sen laadinnassa.

Juhlassa jaettiin huomionosoituksia ansioituneille yhdistyksen jäsenille seuraavasti:

Suomen Yrittäjien yrittäjäristin timanttiristin 50 vuoden yhtäjaksoisesta yritystoiminnasta sai Inkeri Loukola ja hopeisen ansiomerkin pitkäaikaisesta järjestötyöskentelystä saivat Monica Hölsömäki ja Marko Olli.

Juhlan loppuillan kevyemmästä ohjelmasta vastasivat sketsihahmo Urmas Viilunki alias Mikko Töyssy ja musiikkiyhtye Noste.

Mauri Jokela

Juhlapuheen piti Kauhavan kaupunginjohtaja Vesa Rantala.

Luitko jo nämä yritysjutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.