Uusimmat kesäblogit:

Markki Oy hakee kasvua – uusien toimitilojen myötä tulossa kuuden miljoonan investoinnit

Juha-Martti Kuoppala (vas.), Marko Mäkipernaa ja Hannu Ristaniemi ovat tyytyväisiä toimitilahankkeen toteutuessa. Se mahdollistaa Markki Oy:n kasvun tulevina vuosina. Kuva: Kauhavan kaupunki.
Juha-Martti Kuoppala (vas.), Marko Mäkipernaa ja Hannu Ristaniemi ovat tyytyväisiä toimitilahankkeen toteutuessa. Se mahdollistaa Markki Oy:n kasvun tulevina vuosina. Kuva: Kauhavan kaupunki.

KORTESJÄRVINEN Markki Oy ja Kauhavan kaupungin omistama Kauhavan Yrityskiinteistöt Oy aloittavat toimitilahankkeen, jossa rakennetaan 3 000 neliön teollisuushalli Markki Oy:n käyttöön Kauhavan Kortesjärvelle. Tuotantotilan lisäksi halliin sijoittuu noin 200 neliön verran toimistotiloja. Toimitilojen enimmäiskustannusarvioksi on määritelty 3 ,6 miljoonaa euroa. Kauhavan kaupunginhallitus hyväksyi hankkeen kokouksessaan 26. kesäkuuta kaupungin Kehittämistoimikunnan ja Kauhavan Yrityskiinteistöt Oy:n ehdotuksen pohjalta. 

Markki Oy on kotimaisten kattoturva- ja pihapiirin tuotteiden valmistaja sekä metalliteollisuuden sopimusvalmistaja. Yrityksen juuret juontavat 1950-luvulle. Yrityksen tuotantotilat sijaitsevat Kortesjärvellä Ollinkankaan teollisuusalueella. Yritysryhmään kuuluu myös Keravalla sijaitseva rakennuspeltitoimittaja Sara-Steel Oy. Molempien yhtiöiden osakekannan omistaa Merrox Oy. Kaikkien yhtiöiden taustalla ovat samat omistajat ja johto. Markki Oy:n liikevaihto oli vuonna 2022 yhteensä 6,8 miljoonaa euroa ja se työllistää noin kaksikymmentä työntekijää. Yritysryhmään kuuluvan Sara-Steel Oy:n liikevaihto oli puolestaan 2022 yhteensä 7,6 miljoonaa euroa.

–Uusi toimitila mahdollistaa Markki Oy:n kasvun ja kehittymisen Kauhavan Kortesjärvellä, sillä tällä hetkellä liiketoimintamme kehittymisen esteenä ovat nykyiset liian pienet toimitilat. Tavoittelemme tuleville vuosille merkittävää liikevaihdon kasvua ja suunnitelmissamme on investoida tuotantolaitteisiin noin kaksi miljoonaa euroa, joka tarkoittaa parhaimmillaan 20 uutta työpaikkaa. Meillä oli vaihtoehtona myös Etelä-Suomi, mutta päätimme lopulta uuden tehtaan sijainniksi Kauhavan, kertoo Markki Oy:n toimitusjohtaja Marko Mäkipernaa.

Kauhavan Yrityskiinteistöt Oy rakennuttaa tilat ja Markki Oy vuokraa ne Yrityskiinteistöltä. Yrityskiinteistöt on toteuttanut useita vastaavia hankkeita kaupungin omistajaohjauksessa, viimeisimpänä KJH-Compin laajennus Alahärmässä ja Steelcomp Oy:n uudet toimitilat Kauhavalla. Rakennushankkeissa huomioidaan yritysten tarpeet ja hankkeet toteutetaan energiatehokkuus huomioiden. Tässä sopimuksessa määräaikainen vuokra-aika on 12 vuotta, jonka päättyessä Markki Oy lunastaa teollisuusrakennuksen itselleen.

–Tavoitteena on aloittaa rakentaminen syksyllä, sanoo Kauhavan Yrityskiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Hannu Ristaniemi.

Kauhavan kaupungilla on määriteltynä 10 kohtaa sisältävät periaatteet koskien yritysten toimitilahankkeita. Hankkeisiin ryhtyminen arvioidaan tapauskohtaisesti. Edellytyksenä ovat muun muassa realistisiin kasvunäkymiin perustuvat liiketoiminta- ja rahoitussuunnitelmat, yrityksen oma huomattava taloudellinen panostus sekä merkittävä aluetaloudellinen ja työllisyysvaikutus.

–Kauhava on vireä seutukaupunki. Toimitilojen rakentaminen kasvuhakuisille yrityksille on elinkeinopolitiikan väline, jota käytämme aktiivisesti. Investointien myötä yrityksiin on syntynyt merkittävästi uusia työpaikkoja ja jopa pörssiyhtiöitä on sijoittunut Kauhavalle. Tämä sopimus tarkoittaa yhteensä lähes kuuden miljoonan euron teollisuusinvestointia Kortesjärven Ollinkankaan teollisuusalueelle ja siihen päälle paria kymmentä uutta työpaikkaa, iloitsee Kauhavan kaupungin kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala.

Luitko jo nämä yritysjutut?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.