”Viikon taideleiri on mennyt nopeasti” – Sonja Savola sai vinkkejä ja inspiraatiota myös omaan työhönsä

Sonja Savola maalasi harmaasävyisen asetelman öljyväreillä.
Sonja Savola maalasi harmaasävyisen asetelman öljyväreillä. Kuvataideleiriltä lähti mukaan oppia ja innostusta.
Sonja Savola maalasi harmaasävyisen asetelman öljyväreillä.
Sonja Savola maalasi harmaasävyisen asetelman öljyväreillä. Kuvataideleiriltä lähti mukaan oppia ja innostusta.

LUOKANOPETTAJANA Tampereella toimiva Sonja Savola tuli Lappajärven kuvataideleirille ensimmäistä kertaa. Lappajärvi on kuitenkin tuttua seutua. Isä on kotoisin Helkanmäeltä ja Kärnässä Savola on viettänyt kesälomia 9-vuotiaasta asti.

Kuvan tekeminen on Savolalle uusia asia, vaikka näyttää sujuvan vallan mainiosti. Öljyväreillä syntyi harmaasävyinen työ ja akryyliväreillä kuva ketusta.

–Kuvataide on alkanut kiinnostaa, ja leiri on sopivaan aikaan heti juhannuksen jälkeen, kertoo Savola.

Luokanopettajan opinnoissa kuvaamataide oli mieliaine ja nyt Savola opettaa neljäsluokkalaisia ja yläkoululaisia, muun muassa kuvaamataitoa.  

Savola on viihtynyt hyvin leirillä.

–Kuvan tekeminen onnistuu paremmin, kun saa vinkkejä, miten toimia. Leirillä on tehty kahta työtä yhtaikaa, mikä on myös ollut palkitsevaa. Välillä saa pistää työn syrjään ja sitten taas hetken päästä palata siihen.

Omaankin työhön opetuksesta on ollut hyötyä.

–Värien sekoittaminen, tilan hahmottaminen kuvassa etu-, keski- ja taka-alaksi. Asetelman maalaamista on päässyt opettelemaan kuten myös esimerkiksi harmaiden sekoittamista muiden värien kautta. Viikossa ehtii paljon! Öljyvärit ovat olleet uusi juttu, joka on tuntunut omalta heti alusta alkaen. Oppiminen on aina kivaa, sanoo Savola.

Leirin konseptia hän pitää hyvänä ja toimivana. Viikko on sopivan mittainen kurssiaika, vaikka onkin tuntunut lyhyeltä. Hyvä ruoka Kivitipussa saa erityismaininnan.

Luonnonrauhaa ja niittykukkia

Kesälappajärveläinen nauttii erityisesti järvestä. Hän ui paljon ja käy järvellä suppailemassa. Paitsi nautinnollista rauhaa ja hiljaisuutta, järvellä suppaillessa ei ole sääskiä, joita rannalla on vähän turhan runsaasti. Niittykukat esteettisenä nautintona teiden varsilla saavat erityismaininnan. Savola viihtyy Kärnässä kesäisin viikon tai pari ja muina vuodenaikoina viikonloppuja.

Aino Alppinen

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä taidejutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.