Kortesjärven markkinoilla rentoa meininkiä, perinteistä tunnelmaa ja jalan alle menevää musiikkia

Finsumäen markkinat järjestetään 26. elokuuta Kortesjärvellä.
Finsumäen markkinat järjestetään 26. elokuuta Kortesjärvellä.
Finsumäen markkinat järjestetään 26. elokuuta Kortesjärvellä.
Finsumäen markkinat järjestetään 26. elokuuta Kortesjärvellä.

PERINTEISET Finsumäen markkinat järjestetään elokuun viimeisenä lauantaina Kortesjärvellä. Tapahtuma toteutuu nyt 45. kerran.

–Mennään rennolla meiningillä. Avaan tilaisuuden ja toivotan kaikki tervetulleiksi, mutta sen kummempia puheita ei pidetä, kertoi Tapio Salo Kortesjärven Yrittäjistä.

Pääosassa on entisten ja nykyisten kortesjärvisten kohtaaminen – myös lähialueen asukkaat sekä kesänviettäjät liittyvät joukkoon tuttuja tapaamaan.

–Paljon tulee niitä, ketä on täältä aikoinaan lähtenyt ja meikäläinenkin tapaa siellä melkein kaikki koulukaverit, jotka vielä hengissä ovat.

Markkinoiden väkimäärä on vaihdellut 500–1 000 kävijän välillä.

–Myyjiä on taas runsaasti tulossa paikalle. Elokuun puolivälissä mukaan ilmoittautuneita oli noin 70. Mukana on paikallisiakin, mutta suurin osa tuloo paikkakunnan ulkopuolelta. Tarjolla on ruokaa ja juomaa, käsitöitä, koruja, vaatteita ja mattoja. Lapsille on pomppulinna. Arpoja myydään tietysti paikallisten yhdistysten puolesta.

Musiikkia koko päivän ajan

Pasi Myllykangas ja Jaana Lammi tarjoilevat markkinakansalle jalan alle menevää musiikkia päivän ajan.
Pasi Myllykangas ja Jaana Lammi tarjoilevat markkinakansalle jalan alle menevää musiikkia päivän ajan.

MUSIIKKI on tärkeässä roolissa Finsumäen markkinoilla. Tapahtuman juontajana on kauhavalainen karaokeyrittäjä Jaana Lammi, joka juonsi myös viime kesän markkinat. Lammi esittää päivän mittaan musiikkia Pasi Myllykankaan kanssa.

–Meillä on useampi 45 minuutin setti viime vuoden tapaan. Markkinakansa oli tykännyt, joten meitä pyydettiin uudestaan. Musiikkia on laidasta laitaan ja sitä pitää löytyä kaikille kuulijoille, 50-luvulta aina tänne 2000-luvulle asti, kertoo Lammi.

–Teemme jonkin verran laulukeikkoja yhdessä, musiikki on kummallekin tärkeä harrastus. Tutustuimme karaokekuvioissa ja samanlainen musiikkimaku yhdistää meitä. Karaoken tiimoilta harrastamme myös kilpailuja ja erilaisia palkintoja ja muistamisiakin on tullut. Kummallakin on omiakin lauluja, mutta toistaiseksi vain muutama, joten covereilla mennään pääasiassa.

–Toivekappaleita saa tulla pyytämään! Meidät löytää lavalta. Voi olla, että saadaan johonkin väliin myös nuoria esiintyjiä mukaan viimevuoden tyylin.

Aiemmin Lammi on vieraillut Finsumäen markkinoilla markkinakävijän roolissa.

–Tykkään, että Finsumäen markkinat ovat perinteinen vanhan ajan intensiivinen markkinatapahtuma: sinne tulevat kaikki! Myyjiä on pullonpuhaltajasta makeiskauppiaisiin ja löydän yleensä itsekin jotain mukavaa ostettavaa. Kaikkiaan Finsumäen markkinat ovat idyllinen tapahtuma.

SIVULUISUROCK jatkaa tapahtumapäivää.

–Toivotaan sinnekin runsasta osanottoa, että saadaan pidettyä sekin perinne hengissä, muistuttaa Tapio Salo.

Finsumäen markkinoilla tavataan tuttuja.
Finsumäen markkinoilla tavataan tuttuja.

Tässä lisää Sivuluisurockista

Aiemmin tapahtunutta

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.