Torialue valmistui parahiksi ennen Finsumäen markkinoita

Jouni Lahti ja Tapio Salo esittelivät juuri asfaltoitua markkina-aluetta.
Vaikka moni tapahtuma peruuntuu, Finsumäen markkinat on tarkoitus järjestää Kortesjärvellä tänäkin vuonna kohtuullisen normaaleissa merkeissä lauantaina 28. elokuuta.

VAIKKA moni tapahtuma peruuntuu, Finsumäen markkinat on tarkoitus järjestää Kortesjärvellä tänäkin vuonna kohtuullisen normaaleissa merkeissä lauantaina 28. elokuuta.

Yrittäjien puheenjohtaja Tapio Salo ja sihteeri Jouni Lahti esittelivät tänään kirjaston, entisen S-marketin ja kirkon välissä olevaa markkina-aluetta, joka valmistui parahiksi ennen markkinoita.

Kaupunki aloitti sen peruskunnostamisen viime syksynä kaivamalla vanhat rakennekerrokset ylös ja laittamalla uudet tilalle. Ne saivat painua talven ajan. Nyt tori on saatu asfaltoitua uudelleen. Sen reunalle tuli myös sähköpiste. Myöhemmin torille on tarkoitus laittaa jonkinlainen puistotyylinen valaistus.

Työt maksettiin Kortesjärven entisen kunnan lopuilla ylijäämärahoilla. Viimesyksyinen hinta-arvio oli 40 000 euroa.

–Nyt täällä näyttää hyvältä, Lahti toteaa.

–Olemme erittäin tyytyväisiä työn laatuun, Salo komppaa. –Kaikki aikataulut pitivät, ja saatiin tämä markkinoille valmiiksi, Salo kertoo.

Torikiinteistöä hallinnoi nyt Kortesjärven yrittäjät.

–Saamme jatkossa myydä tähän myyntipaikkoja muulloinkin kuin markkinoille, Salo sanoo.

Markkinoiden kannalta viereinen tankkausautomaatti on hieman hankala.

–Joudumme tekemään siihen jonkinlaisen kulkureitin, että ihmiset pääsevät tankkaamaan markkinoiden aikana.

SALO ja Lahti kertoivat, että vaikka tilanne on viime aikoina muuttunut nopeasti, ainakaan tähän päivään mennessä ei ollut tullut ilmi mitään, mikä estäisi markkinoiden kaltaisen ulkotilaisuuden järjestämisen normaalilla kaavalla.

Yrittäjien hallituksessa on myös puheenjohtajan mukaan oltu yksimielisiä siitä, että markkinat kannattaa pitää.

–Olemme ajatelleet, että vaikka onhan niitä tartuntoja Kauhavalla ja Evijärvellä ja joka paikassa, tartuntaprosentit ovat sen verran pienempiä täällä, että voidaan järjestää tapahtuma turvallisesti. Ja totta kai kaikki on viranomaisten vaatimusten mukaista, Salo sanoo.

–Maskien käyttöä suositellaan edelleen, Lahti lisää.

LUVASSA on perinteistä markkinaohjelmaa ja torimyyntiä. Myyntipaikkoja on varattu hyvin.

Juhlapuhujaksi on tulossa Ilkka-Pohjalaisen päätoimittaja Markku Mantila. Ja jos aikataulut sopivat, niin eiköhän se meidän ministerikin ja opposition puolelta Sankelokin ole tulossa pitämään pienet puheet ja tervehdykset Arkadianmäeltä, Salo kertoo.

Eli siis keskustalainen tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen ja kokoomuksen kansanedustaja Janne Sankelo.

–Tarkoitus olisi, että olisi jokaiselle jotakin. Vielä ei ole oikein tiedossa, tuleeko pomppulinnaa. Se on ollut joka vuosi vähän sellaista, että tuleeko se nyt vai ei.

YRITTÄJIEN pisteellä pidettävään arvontaan saatiin pääpalkinnoksi kaksi Vieno Hietalan maisemamaalausta. Ne lahjoitti Kaarina Kurki.

Lions Clubin arvonnassa puolestaan on palkintona muun muassa perinteinen hirsilato, joka onkin nököttänyt keskustassa jo jonkin aikaa.

SALO ja Lahti toivottavat tervetulleiksi kaikki entiset ja nykyiset kortesjärveläiset.

–Tämähän on semmoinen kohtaamispaikka, jossa näkee kaikki, jotka ovat lähteneet täältä muualle, mutta joilla on yhä jonkinlainen side Kortesjärvelle. Ainakin meikäläisen ikäisiä tuttuja tulee paljon vastaan — ja monta sellaistakin, joita ei enää tunnista, vaikka pitäisi, Salo naurahtaa.

–Toivotaan hyvää keliä. Markkinasää on aina arvoitus, Lahti pohtii.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.