Ely: Kantatien 63 pääsuuntaselvityksen ratkaisuvaihtoehtoja välille Ina–Kaustinen esitellään virtuaalisessa yleisötilaisuudessa

Kartta pääsuuntaselvityksen ratkaisuvaihtoehdoista. Nykyinen tielinjaus on merkitty mustalla ja uudet, vaihtoehtoiset linjaukset sinisellä ja punaisella. Kuva: Ely

Julkaistu:

Kategoria:

,

KEVÄÄN 2021 aikana on analysoitu Inan ja Kaustisen välisen mutkaisen kantatiejakson nykytilannetta ja ongelmia.

Kantatien 63 nykyiset liikenneturvallisuus-, matkanopeus- ja sujuvuushaasteet keskittyvät pääosin Kruunupyyn kunnan alueelle.

Tekeillä olevassa pääsuuntaselvityksessä etsitään linjausta ja toimenpiteitä, joilla ongelmallisen tieosuuden laatutasoa nostetaan vastaamaan aikaisemmin parannettuja kantatiejaksoja Evijärvellä ja Kaustisilla.

Selvitysten pohjalta on kehitetty vaihtoehtoja tieosuuden kehittämiseksi: tietä voidaan parantaa nykyisen linjauksen mukaisesti tai tilalle voidaan rakentaa uusi laadukkaampi tielinjaus.

Uuden tielinjauksen vaihtoehtoina on tutkittu pitkää oikaisua sekä lyhyempiä oikaisuja kylien kohdilla. Vaihtoehtojen vaikutuksia ja taloudellisuutta on selvitetty Väyläviraston ohjeistuksen mukaisella hankearvioinnilla.

Ratkaisuvaihtoehtojen esittelyä ja niistä keskustelua varten järjestetään kaikille avoin virtuaalinen yleisötilaisuus keskiviikkona 1. syyskuuta kello 18. Yhteys tilaisuuteen aukeaa linkistä suoraan nettiselaimeen tästä linkistä.

Yleisötilaisuus on kaksikielinen, ja sen aineistoon voi tutustua etukäteen 28.8.2021 alkaen hankkeen verkkosivuilla (vayla.fi). Aineisto on nähtävillä 12.9.2021 asti.

Yleisötilaisuudessa on mahdollisuus antaa palautetta vaihtoehtojen kehittämiseksi. Myös tilaisuuden jälkeen vapaamuotoisia mielipiteitä voi toimittaa suunnittelukonsultille.

12.9.2021 mennessä vastaanotetut palautteet huomioidaan päätöksenteossa hankeryhmän seuraavassa kokouksessa. Myöhemmin vastaanotetut palautteet huomioidaan mahdollisuuksien mukaan selvityksen viimeistelyssä.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA