Uusimmat kesäblogit:

Auranen saateltiin uusiin tehtäviin suurella joukolla

Ari Auranen piti lähtösaarnansa Alajärven kirkossa sunnuntaina.
Ari Auranen piti lähtösaarnansa Alajärven kirkossa sunnuntaina.

ALAJÄRVEN seurakunnan kirkkoherra Ari Aurasen lähtöjuhlaa vietettiin 27. elokuuta. Auranen aloittaa Seinäjoen kirkkoherrana syyskuun alussa.

Messuun, jossa Auranen saarnasi tällä tietoa viimeistä kertaa Alajärvellä, osallistui noin 250 henkilöä. Lisäksi seurakunnan YouTube-kanavalla striimattu jumalanpalvelus oli kerännyt 577 katselukertaa.

–Lähetämme hänet haikein mielin, mutta siunaavin rukouksin uusiin tehtäviin, totesi Tapio Moisio esirukouksessa. Esirukouksessa toivottiin myös viisautta uuden kirkkoherran valintaan syksyn aikana.

–Kiitän lämpimästi Alajärven seurakuntaa, kun sain vuonna 2002 kutsun papin virkaa ja saarnatehtävää hoitamaan. Vuodet ovat kuluneet ja oma tehtäväkauteni on päättymässä. Kiitän näistä kuluneista vuosista, hyvästä työtoveruudesta luottamushenkilöiden, työntekijöiden ja seurakuntalaisten kanssa, Auranen totesi lähtösaarnassaan.

Alajärven kirkkokuoro lauloi Ari Aurasen lähtöjumalanpalveluksessa.

Kirkkoväki jatkoi seurakuntatalolle kirkkokahveille, joiden jälkeen oli lähtöjuhla tilaisuuden juontajan Kimmo Niskalan lanseeraamalla PPMMM-kaavalla: pieniä puheita, musiikkia, muistoja ja muistamisia. Aurasta kiitettiin seurakunnan eteen tehdystä työstä ja häntä muistettiin kollegoiden ja yhteistyökumppaneiden taholta. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja huumoripitoinen, vaikka haikeutta olikin ilmassa.

Ilkka Lehto (vas.) ja Kimmo Niskala (oik.) olivat saattamassa Ari ja Heli Aurasta uuteen elämänvaiheeseen. Ari Auranen aloittaa Seinäjoen kirkkoherrana 1. syyskuuta.

–Meidän elämän historiaamme on rakennettu pitkä jakso Alajärvellä. Se on käsittänyt lasten varttumisen ala-asteikäisistä aikuisuuteen. He elävät nyt omissa perheissään ja me olemme saaneet viettää useamman vuoden kahdestaan Alajärvellä. Alajärvi ja Järviseutu ovat ilman muuta piirtäneet oman jälkensä sielunmaisemaani jo siitä saakka, kun 1991 tulin vihityksi ja aloitin Vimpelin seurakunnan palveluksessa. Tähän matkaan on sisältynyt myös Lappajärvellä palvelu.

Ari ja Heli Auranen asettuvat asumaan Seinäjoen Kärkeen.

–Eräs ystävä totesi, että jos tulet katumapäälle, tämä virka tulee kohta auki. Totesin hänelle, että minulla on jo pieni käsitys siitä mikä on kirkkoherran viran erityistarpeiden määrittely muotoutumassa, jonkin ajan kuluttua valtuustossakin, se on niin pitkä ja vaativa lista, etten pysty hakemaan, nauratti Auranen juhlaväkeä.

Kimmo Niskala laittoi Ari Aurasen leikkimieliseen lähtötenttiin.

–2007 kun tulin Vimpeliin Merikarvialta, Ari oli jo täällä Alajärvellä kappalaisena ja siitä saakka olemme työtovereina naapuriseurakunnissa ja nyt samassa seurakunnassa saaneet palvella. Saavutimme molemminpuolisen luottamuksen. Johtajan tehtävähän on usein aika yksinäinen ja tällainen kollegiaalinen tuki on erittäin arvokasta ja tärkeää, kiitti Vimpelin kappalainen, nyt Alajärven seurakunnan virkaa tekevänä kirkkoherrana aloittava Ilkka Lehto.

–Pidän tärkeänä sitä, että olet seurakuntaa johtaessasi nähnyt tärkeänä kirkastaa seurakunnan perustehtävää; evankeliumin välittämistä ja Jumalan sanan esillä pitämistä. On ilo, että jatkat edelleen pappisasessorina, ajat varmasti Alajärven asioita tuomiokapitulissa ja ymmärrät tuossakin tehtävässä hiippakunnan eri alueita.

Seurakuntatalolla pidettyyn juhlatilaisuuteen osallistui noin sata henkilöä.

–Kirkolla on tärkeä perustehtävänsä, yhä pimenevässä ajassa tarvitaan valoa. Pienikin valo on viitoittamassa suuntaa majakan tavoin ja se valo loistaa Jumalan sanasta, jonka esillä pitäminen on seurakunnan tehtävä, Auranen totesi loppupuheenvuorossaan.

Raavaat miehet -kuoro esiintyi kanttori Ismo Pitkäsen säestyksellä sekä kirkossa että lähtöjuhlassa.

Aiheeseen liittyviä juttuja:

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.