Finsumäen markkinoita vietettiin leppoisasti elokuisessa kesäsäässä

Finsumäen perinteiset markkinat keräsi paikalle runsaasti markkinaväkeä ja -myyjiä.
Finsumäen perinteiset markkinat keräsi paikalle runsaasti markkinaväkeä ja -myyjiä.
Finsumäen perinteiset markkinat keräsi paikalle runsaasti markkinaväkeä ja -myyjiä.
Finsumäen perinteiset markkinat keräsi paikalle runsaasti markkinaväkeä ja -myyjiä.
Finsumäen perinteiset markkinat keräsi paikalle runsaasti markkinaväkeä ja -myyjiä.

TÄMÄN kesän viimeiset, mutta ei suinkaan vähäisimmät markkinat järjestettiin lauantaina Kauhavan Kortesjärvellä. Finsumäen markkinoita vietettiin 45. kerran ja pilvisen aamun jälkeinen aurinko helli paikalle tullutta runsasta markkinaväkeä.

Rennoilla markkinoilla tavattiin tuttuja ja kauempaakin tulleita, nautittiin herkuista ja monenlaista kotiin viemistäkin kojuilta löytyi. Erityisen suosittuja olivat Kauhavan seurakunnan munkit, joita jonotettiin kojulla.

−Munkit pääsivät jo loppumaan ja nyt odotetaan seuraavaa erää Palojärven leirikeskuksesta, jossa munkkeja paistetaan. Myymme niitä sekä leipää ja arpoja aikuistyön ja Toivoa naisille-lähetystyön hyväksi. Finsumäen markkinoilla olemme olleet mukana vuosien ajan, kertoi lähetyssihteeri Henna Luoma.

Esiintymislavalta saatiin kuulla niin nuorta soittajakaksikkoa kuin karaokeakin juontaja Jaana Lammin johdolla.

Kylänraitin varrella Markin museon ovi oli kutsuvasti auki. Matti Joensuu ja Antti Asuinmaa pitivät museota markkinapäivänä auki Kortesjärvi-Seuran puolesta.

−Koko ajan on kävijöitä ollut. Auki oleva ovi houkuttelee sisään. Muuna aikana museota pidetään auki Suvipäivistä heinäkuun loppuun.

Marketta Jokela ja lapsenlapsi Neeme Ranta poikkesivat museossa markkinoilta tullessa. He ovat käyneet Markin museossa useinkin, sillä Neeme on kiinnostunut vanhoista esineistä ja hänen pappansa toimii Kortesjärvi-Seurassa.

−Ne ovat niin hienoja ja historiallisia, kuvailee esineitä kahdeksanvuotias Neeme, joka on perheensä kanssa hiljattain muuttanut Islannista Suomeen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.