Uusimmat kesäblogit:

Suviseurakenttä avautui Kauhavalla – seurajärjestäjät toivottavat kaikki tervetulleiksi

Kauhavan Suviseuroihin odotetaan noin 75 000 seuravierasta. Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu.
Kauhavan Suviseuroihin odotetaan noin 75 000 seuravierasta. Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu.

Kauhavan asukasluku kuusinkertaistuu viikonloppuna, sillä Suviseuroihin odotetaan saapuvan noin 75 000 seuravierasta Suomesta ja eri puolilta maailmaa.

Suviseurojen seurateltta nostettiin pystyyn maanantaina 70 talkoolaisen voimin. Kaikki on nyt valmiina seuravieraiden tulla. Seurakenttä avautui keskiviikkoaamuna kello 9 ja aattoseurat alkavat torstaina kello 12 laulutuokiolla jatkuen iltaan saakka. Virallisia avajaisia vietetään perjantaina kello 10.

–Odotamme sinua Kauhavalla. Sinulla on mahdollisuus osallistua Suviseuroihin myös radion ja internetin välityksellä, toteaa Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Jussi Rentola.

Suviseurojen ohjelma rakentuu totuttuun tapaan seurapuheiden ja laulamisen rytmistä. Perjantai-iltana on alustuspuheenvuoro, joka on suunnattu kaikille seuravieraille. Lauantaina viikkomessun jälkeen on erityisesti nuorille suunnattu puheenvuoro. Alustuksen jälkeen alkaa iltakylä yhdeltätoista seurateltassa, jossa nuoret pääsevät keskustelemaan toisten nuorten kanssa alustuksen pohjalta. Nuoret ovat tottuneet tapaamaan toisiaan paikallisissa iltakylissä. Samaa tapaa toteutetaan nyt Suviseuroissa.

Lauantaina kello 16 alkaen seurakentällä vietetään viikkomessua ja ehtoollista. Sunnuntaina seurateltassa ja useissa lähialueen kirkoissa on sanajumalanpalvelus. Kello 10 Suviseurojen jumalanpalvelukseen voi osallistua Järviseudun alueella Evijärven kirkossa, jossa saarnaa Ari Niskala, Kauhavan kirkossa (Ilkka Lehto), Lappajärven kirkossa (Pauli Rentola), Lehtimäen kirkossa (Petri Lukka), Soinin kirkossa (Veikko Karhumaa) ja Vimpelin kirkossa (Penna Parviainen).

Sunnuntaipäivään sisältyy myös pyhäkoulu ja kansainvälinen laulutuokio. Päätösseurat käynnistyvät maanantaina kello 13.30.

Suviseura-alueelta löytyvät tänäkin vuonna ravintola, kaksi myymälää, kioski, pikakahvipiste, grilli, suihkut ja hyvinvointipalvelut.

Seuratunnukset kutsuvat valoon

Seurojen tunnus on muotoiltu Psalmista 119: “Sinun sanasi on valo minun matkallani.” Seuratunnus nostaa esiin Jumalan sanan valona ja tärkeänä uskon perustana. Viestinnässä on läsnä evankeliumin viesti ja kutsu Suviseuroihin. Juuri sinä olet tervetullut niin paikan päälle kuin viestimien äärelle!

Seurakentällä on lippurivien ja seurateltan lisäksi juhlaportti, joka toimii tervetulotoivotuksena ja myös kohtaamispaikkana. Juhlaportin osalta suunnittelijoilla on ollut yhteinen ajatus, että portti olisi aitoa luonnonmateriaalia ja kierrätettävä. Pohjanmaa tunnetaan puurakentamisesta ja käsityöstä. Etelä-Pohjanmaa taas on kautta historian profiloitunut siitä, että siellä kaikki pitää olla suurta ja komeaa.

Suviseurojen seuramerkissä on haluttu kuvata seuratunnuksen mukaisesti valoa ja matkaa. Sen maanläheinen valkokeltainen väritys kuvastaa toivon näköalaa. Merkin valoisuus, keveys sekä vesivärimäinen läpikuultava kynänjälki tukee seuratunnuksen sanomaa. Seuramerkin yläosassa oleva valo on jätetty katsojalle avoimeksi. Katsoja voi itse tulkita näkeekö sen valona pilvimuodostumassa vai vuoristopolkuna, jota aamuaurinko valaisee. Merkin risti symboloi kristillisyyttä ja hengellistä sisältöä. Seura-alueen peltomaisema on myös haluttu tuoda esille heinikkona merkin etureunassa. Seuramerkkiä ja käsiohjelmaa on myynnissä Suviseuroissa. Ne saa myös tilattua SRK:n julkaisukaupasta julkaisumyymala.fi.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.