Uusimmat kesäblogit:

Risto Ojanperästä Superpesiksen myyntijohtaja

Risto Ojanperä aloittaa Superpesiksen myyntijohtajana.
Risto Ojanperä aloittaa Superpesiksen myyntijohtajana. Kuva: Pesäpalloliitto.
Superpesis Oy:n uusi organisaatio on julkistettu. Superpesiksen hallituksen puheenjohtajana aloittaa Vesa Karjalahti. Superpesiksen toimitusjohtajaksi siirtyy Mestiksen johtaja Olli Aro. Myyntijohtajaksi tulee pesäpalloväelle tuttu myynnin ammattilainen Risto Ojanperä.

Pesäpalloliitto ilmoitti keväällä, että Superpesis Oy nostetaan takaisin toimintaan. Organisaatio aloittaa toimintansa elokuussa 2023.

Superpesiksen pohjastrategia on nyt valmis. Sen yhtenä vaiheena on ollut rakentaa Superpesis Oy:lle operatiivinen johto ja hallitus.

-Hallitusta rakentaessa etsimme tiimin jäseniä pesäpallon ulkopuolelta. Haimme ulkopuolista näkemystä saadaksemme aikaan kasvua ja tarvittavaa muutosta, sillä kyllä seuroissa on riittävästi pesisosaamista. Jäseniltä löytyi monipuolista ymmärrystä toteuttamaan vastuullista kasvustrategiaa ja tukemaan toimivaa johtoa markkinoinnissa, tapahtumissa ja yhteistyökumppanuuksissa, toteaa huippupesistyöryhmän puheenjohtajana toiminut Juha Tanskanen.

Superpesis Oy:n tehtävänä on auttaa seuraorganisaatioita kehittymään ja kasvamaan sekä vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin.

-Haasteina ovat muun muassa polarisoituminen ja kilpailu ihmisten vapaa-ajasta. Haluamme luoda vastuullista ja omaleimaista urheiluviihdettä, joka vastaa niin kuluttajien kuin kumppaneidenkin odotuksiin, Vesa Karjalahti sanoo.

Superpesiksen strategian painopisteitä ovat muun muassa ottelutapahtumien kehittäminen, ammattimaiset seuraorganisaatiot, vastuullisuuden ja naisten Superpesiksen esille nostaminen, resurssien lisääminen sekä digitaalisuuden ja teknologioiden aiempaa parempi hyödyntäminen.

Superpesis helposti kuluttajien saavutettavaksi

Superpesiksen toimitusjohtajana aloittaa aiemmin Jääkiekkoliitossa Mestiksen operatiivisena johtajana toiminut Olli Aro. Hän on työskennellyt aiemmin myös mm. Lassila & Tikanojalla sekä Espoon Bluesissa. Arolla on pitkä kokemus liiketoiminnan, myynnin ja markkinoinnin johtotehtävistä.

Aron mukaan Superpesiksen toiminnan kehittämisessä pitää muistaa, että kaikki lähtee liikkeelle seuroista.

-Viisaus asuu seuroissa. Meidän tulee tukea seuroja liiketoiminnan kehittämisessä ja saada Superpesis vielä helpommin kulutettavaksi kaikille iästä ja asuinpaikkakunnasta riippumatta. Lopulta tässä on kysymys siitä, miten onnistumme tuottamaan lisää arvoa kannattajille, kumppaneille ja seuroille.

Aro haluaa tuoda esille myös Superpesiksen roolin yhteiskunnallisena vaikuttajana. 

-Puhumme yhteiskunnassa paljon liikkumattomuudesta ja haluamme olla isosti mukana ratkaisemassa ongelmaa omalla tekemisellämme. Superpesis-yhteisössä on voimaa ja jatkossa haluamme käyttää sitä entistä vahvemmin yhteiskuntavastuullisten asioiden edistämiseksi.

Hänen mukaansa Superpesiksessä tulee huomioida jatkossa muun muassa mediaoikeuskumppanin merkityksen kasvu kumppanina sekä digitaalisten jakelukanavien kasvu, tulevat muutokset arpajaislaissa ja teknologian roolin kasvaminen urheilussa. 

Risto Ojanperästä Superpesiksen myyntijohtaja

Alajärveläislähtöinen ex-pesäpalloilija ja pelinjohtaja Risto Ojanperä vastaa jatkossa Superpesiksen kumppanuusmyynnistä ja asiakassuhteiden hoidosta. Ojanperällä on myynti- ja asiakastyöstä vahvaa aikaisempaa kokemusta mm. Skaalalta ja viimeisimpänä Baronalta aluemyyntipäällikön tehtävistä. 

-Uskon tiimin ja yhteistyön voimaan – joukkuepeliin, jossa jokaisella on rooli oman erityisosaamisensa mukaisesti. Tulokset ovat toteuma hyvin hoidetusta työstä, tavoitteiden pitää olla selkeät, tarpeeksi korkealla, mutta realistiset, Ojanperä toteaa.

Pesäpalloväki tuntee Ojanperän pitkäaikaisena naisten ja miesten Superpesiksen pelinjohtajana sekä Ruutu-lähetysten asiantuntijana. Ojanperä on työskennellyt myös Pesäpalloliiton valmennus- ja koulutuspäällikkönä.

-On mahtavaa, että pääsen yhdistämään intohimoni pesäpallon ja myynnin ammattitaitoni. Haluamme, että Superpesiksen kumppanit saavat jatkossakin yhteistyöstä itselleen mahdollisimman paljon asiakashyötyä ja kilpailuetua. Menestyksekkään yhteistyön saavuttamiseksi meidän tulee tarjota kumppaneille lisäarvoa ja

ainutlaatuisuutta. Pesäpallo on tätä nykyä koko kansan peli, maakunnista isoihin kaupunkeihin, Ojanperä sanoo.

Luitko jo nämä pesäpallojutut?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen kanssa vaarallisen kotiutuskaksikon Ankkurien jokeriosastolle.

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.