Uusimmat kesäblogit:

Tasaista pelaamista Ykköspesiksessä – LaVe maksoi kalavelkoja

Neea Mattila toi Lavettarien ensimmäisen jakson voittojuoksun. Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski.
Neea Mattila toi Lavettarien ensimmäisen jakson voittojuoksun. Kuva: Joni-Petteri Hiirikoski.

LaVe–PuPe, Kuopio 1–0 (6–5, 2–2)

Lappajärven Veikot pelasi jo kolmannessa peräkkäisessä Ykköspesiksen ottelussa toisen jaksoista tasan viikon sisällä. Kaksi edellistä peliä olivat päättyneet vieraiden eduksi 1–0, ensin Kajaanissa ja sitten Kuopiossa Puijon Pesikselle, jolle Lavettaret onnistui maksamaan kalavelat muutamaa päivää myöhemmin.

Keskiviikon ottelu alkoi kuopiolaisten kannalta ihanteellisesti. Kakkosnumerolla pelannut Elina Kärsämä tinttasi pallon leikkikentälle koulun pihaan. Lyönti tuotti 1+1 juoksua. Jatkotilanteesta tuli vielä lisäjuoksu, joten taululla olivat lukemat 0–3.

 LaVe ei lannistunut vaan aloitti takaa-ajon, mikä käynnistyi harhaheittojuoksulla ja joukkueen nuorisosiiven onnistumisilla.  Jokeri Minea Kivinen puhkaisi kakkosrajan ensimmäisellä lyönnillään ensimmäisessä Ykköspesiksen pelissään ja kipaisi kakkoselle. Amanda Tuomela vaihtoi hänet kolmoselle ja löi sitten välilyönnillä juoksun. Anni Kangas yllätti Kuopion kopparit kahden juoksun arvoisesti. Saana Lahti haastoi vieraiden polttolinjan ja vei emännät 5–3 johtoon.

Harhaheittojuoksu toi Puijottaret juoksun päähän ja Henriina Taivalsaaren kotiutuksella tasoihin. 

Veikkojen jokerivaihtaja Mari Rintala purki ykköstilanteet pelissä tehoin 5/6 ja Emma Mustonen, tehot 5/5, hoitelivat kärkietenijä Neea Mattilan kolmoselle. Jenna Kallio kotiutti polttolinjan hermopallolla nopean Neean.

Toisen jakson kolme ensimmäistä ulkopelivuoroa olivat kotijoukkueen parasta pelaamista alkukaudella. Puijolle ei annettu mitään mahdollisuutta. Saana Lahti löi kopparin eteen ja Amanda Tuomela polttajan räpylän kautta Lavettaret kahden juoksun johtoon. Viimeisen tasoittavalla Kuopio sai lyöntipelinsä jälleen kulkemaan pelottavasti. Ensin Iina Myyrä onnistui kotiutuksessa LaVen ulkokentän avustuksella. Jälkitilanteessa tasoitusjuoksu tuli ihmeellisesti. Veikkojen palautusheitto karkasi kotipesän takana olevan suojaverkon reiästä katsomon taakse.

Amanda Tuomela onnistui jälleen LaVen lukkarina niin sisäpelissä, tehot 7/10, kuin ulkopelissä polttavimpana pelaajan kahdeksalla palolla. Toinen palkittu oli loukkaantumisen jälkeen kolmannen kerran kokoonpanossa ollut Emma Mustonen. Täydellisen sisäpelin lisäksi hän kahmi palloja räpyläänsä laajalla säteellä polttolinjassa.

Tänään keskiviikkona Lavettaret vierailevat Ylivieskassa. Kuula on lohkossa toisena, joten siltä olisi hyvä ryöstää pisteitä.  Hallipelissä kevättalvella LaVe oli vahvempi.

Reijo Kärnä

Lisää tuoreita urheilujuttuja täällä, joko luit?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vimpelin Veto

Veto aloitti sydäntykytysvoitolla

HBA–Veto 93-94 (79–79,38–32) ja Viime kauden naisten Korisliigan pronssimitalisti Vimpelin Veto aloitti kautensa hurjalla taisteluvoitolla

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen

Vimpelin Veto

Veto aloitti sydäntykytysvoitolla

HBA–Veto 93-94 (79–79,38–32) ja Viime kauden naisten Korisliigan pronssimitalisti Vimpelin Veto aloitti kautensa hurjalla taisteluvoitolla

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen kanssa vaarallisen kotiutuskaksikon Ankkurien jokeriosastolle.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.