Lavettarien esitykset vaisuja tupareissulla 

Lavettarien pelinjohtaja Jaakko Kultalahti on valittu naisten Ykköspesiksen ensimmäiseen Itä- Länsi otteluun lännen kakkospelinjohtajaksi.
Lavettarien pelinjohtaja Jaakko Kultalahti on valittu naisten Ykköspesiksen ensimmäiseen Itä- Länsi otteluun lännen kakkospelinjohtajaksi.

KPK-LaVe 1–0 (4–4, 4–2) 

LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN naisten edustusjoukkueen pussiin ei jäänyt pistettäkään kaksoisottelumatkalta Kajaanista ja Kuopiosta. Jos pisteitä ei herunut, niin sarjan kärkipään joukkueelle kuin peräpään valvojalle ei annettu täyttä pottia avausjakson tasapeleillä.   

Lavettaret kaatoi pari viikkoa sitten kotikentällään kajaanilaiset täpärästi. Tasaisena peli eteni nytkin. Veikot aloitti hyvin johtaen pari ensimmäistä vuoroa Saana Lahden yhdellä ja jokeri Vilja Valkosen kahdella hyvällä lyönnillä. Sitten lyöjätilaston johtoon siirtynyt Mari Kemppainen otti roolia samoin kuin Veikkolassa edellisessä joukkueiden kohtaamisessa lyömällä ottelussa kaikkiaan viisi juoksua kajaanilaisille. 

Jaksojen viimeisissä vuoroissa LaVen sisäpeliin tuli hieman ryhtiä. Ensimmäisen puolikkaan iski tasoihin hyvässä vireessä mailan varressa oleva Anni Kangas. Päätösjaksolla Kangas ja Valkonen onnistuivat kotiutuksissaan jälleen, mutta se ei riittänyt pisteisiin. 

Anna-Elisa Pukkinen meni etenijänä varmasti kentälle tehoin 5/6 saaden ykköspalkinnon. Toinen palkittu oli etukentän työmyyrä Jutta Kuoppala. 

PuPe-LaVe (5–5, 6–3) 

Mainos

KUOPIOSSA peli meni Veikkojen osalta samalla kaavalla kuin edellispäivänä. Hyvä avausvuoro Milla Hakomäen ja Sanna Särkijärven lyömillä juoksuilla ei kantanut pitkään. Puijon kotiottaja Repecca Penttinen sivalsi takarajalta 1+2, mikä avasi kotijoukkueen pelin. Se näytti jo jakson ratkaisulta, mutta Lavettaret punnersi jälleen viimeisessä vuorossa tasoihin Anni Kankaan, Henni Kuoppalan ja Mari Rintalan toimesta. 

Puijon kuuden juoksun johto päätösjaksolla ennen Veikkojen tasoittavaa viimeistä vuoroa oli jo liian suuri kiinni kurottavaksi, vaikka peli kulki lopuksi hyvin. Kolme juoksua saatiin kaunistelemaan loppulukemia. Kangas ja Särkijärvi kahdella lyödyllä pinnalla olivat nostattamassa toiveita paremmasta, mutta se ei riittänyt.  

Pukkinen meni jälleen palkinnon arvoisesti kentälle, 6/7. Ykkösvahtina nyt pelannut Mari Rintala otti toisen palkinnon. 

–Onnistuimme tekemään kaikki mahdolliset virheet, mitkä eivät kuulu voittavaan pesäpalloon. Emme pelanneet yhtään niin, kuten oli ennalta sovittu. Heitot karkasivat mihin sattuu. Tuli arviointi- ja kiinniottovirheitä, mistä vastustaja rankaisi tylysti, murehti LaVen pelinjohtaja Jaakko Kultalahti näitä molempia pelejä. 

Tänään keskiviikkona samainen Puijon Pesis saapuu Veikkolaan. Lavettaret on toivottavasti saanut kolmen hengähdyspäivän jälkeen jälleen otteen pelaamiseen. Osaamisesta on näyttöjä toukokuun puolelta. Peli alkaa kello 18. 

Reijo Kärnä 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.