Evijärven Alapään Nuorisoseuran kesän tapahtumiin toivotaan runsaasti väkeä yli paikkakuntarajojen 

Alapään Nuorisoseuralla on hyvä pöhinä päällä. Johtokunnassa ollaan parhaimmillaan viihdytty vuosikymmeniä ja talkoohenki oman kylän elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi elää vahvana myös nuoremmassa polvessa.
Alapään Nuorisoseuralla on hyvä pöhinä päällä. Johtokunnassa ollaan parhaimmillaan viihdytty vuosikymmeniä ja talkoohenki oman kylän elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi elää vahvana myös nuoremmassa polvessa.

MUUTOKSEN tuulet ovat puhaltaneet seuran johtokunnassa, kun vuosikymmenet toiminnassa vaikuttaneet aktiivijäsenet jäivät viettämään ansaittuja eläkepäiviä.  

–Nuorisoseuralla kahviteltiin ja tanssittiin 10. kesäkuuta kiitoksena seuran johtokunnassa sekä talkoohommissa vuosikausia mukana olleiden kunniaksi, kertoo seuran sihteerinä toimiva Jonna Lantela. 

Seuran puheenjohtajana toimi lähes 40 vuoden ajan Mauno Puotinen ja kutakuinkin yhtä pitkän uran teki sihteerinä Raija Perkkalainen. Myös talkoolaisista pitkän uran tehneet Anneli ja Pauli Äyrä jäivät eläkepäivien viettoon. 

–Pauli muisteli kahvituksen yhteydessä, että hänellä taitaa olla talkoovuosia takana kaikkiaan 60 vuotta! Se on kyllä ihan huikeaa, sanoo Lantela. 

Uutta johtokuntaa johtaa Kari Kinnunen. Varapuheenjohtajana toimii Simon Snelmann, Rahastonhoitajana Jonna Lappinen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Merja Hernesniemi, Pirjo Uutela, Timo Lahti, Tommi Lehto sekä Tony Granvik. 

–Koko uuden johtokunnan puolesta kiitämme vuosia mukana olleita talkoolaisia seuran hyväksi tehdystä työstä. Saman kiitoksen saavat myös nykyiset mukana olevat talkoolaiset. Myös uusia toimihenkilöitä kaivataan aina lisää ja hyviä ideoita otetaan aina vastaan. Ei tekijöitä liikaa ole. Täällä voit mukavassa porukassa vaikuttaa paikkakunnan tapahtumiin, rohkaisevat Lantela ja Lappinen. 

–KESÄ tuo tullessaan mukavia tapahtumia. Perjantaina 30. kesäkuuta järjestetään Johanna Förstin konsertti ”Kunpa sinut tuntisin paremmin”. Försti on todella upea ääninen laulaja ja kotoisin vain kivenheiton päästä tästä Nuorisoseuralta, kertoo Lappinen. 

Försti on suurelle yleisölle tuttu muun muassa Tanssii Tähtien kanssa -ohjelman orkesterin solistina. ”Kunpa sinut tuntisin paremmin” -konsertissaan hän kvinteteineen saattaa pop- ja iskelmämusiikista tutut suomalaiset sävelet ja sanat jazz-kansan lähestyttäväksi. 

–Hän on meillä konsertoinut aiemminkin ja se oli kyllä kertakaikkisen upea tapahtuma, sanoo Lappinen. 

Mainos

Nuorisoseuran lavoilla on vuosikymmenten saatossa esiintynyt monta suurta nimeä. Sieltä on myös ponnistettu suuremmille lavoille, esimerkkinä tanssiyhtye Guns Rosor. 

–Heille annettiin mahdollisuus kokeilla esiintymistä täällä Nuorisoseuran lavalla ja se oli hyvä päätös, nythän he ovat jo iso nimi keikkarintamalla. He ovat useassa yhteydessä kiitelleet mahdollisuutta, jonka täältä saivat. Saman mahdollisuuden haluaisimme antaa myös muille aloitteleville bändeille, DJ:lle tai artisteille. Ottakaa ihmeessä yhteyttä, niin järjestetään yhdessä mukava tapahtuma, kehoittaa Lappinen. 

–Meillä on tahtotilana järjestää erilaisia tapahtumia eri ikäisille. Tanssikeikoillakin käy jonkin verran myös nuoria. Tapana on aina ollut, että alle 18-vuotiaat pääsevät alueelle kuuntelemaan bändiä veloituksetta. Konsertti on sitten asia erikseen, sinne tulee kaikkien ostaa lippu, Lappinen jatkaa. 

MYÖS muita tapahtumia on tulevaisuuden varalle suunnitteilla. 8. heinäkuuta lavalle nousee kortesjärveläis-ylihärmäläinen bilebändi STREET. Tulossa on myös erilaisia ruokatapahtumia, sekä tietysti syyskuussa perinteinen Kerttuanjärven Juoksu -tapahtuma. 

Kunpa sinut tuntisin paremmin -konsertti kutsuu tuttujen klassikoiden äärelle 

EVIJÄRVELTÄ musiikkimaailman tähdeksi ponnistanut Johanna Försti on sovittanut rohkeasti musiikkia muun muassa Baddingilta, J Karjalaiselta ja Juice Leskiseltä. 

–Luin ajatuksella näiden suomalaisten klassikoiden sanoja ja huomasin, kuinka kuinka syvällisiä tarinoita tässä genressä on.  Olen usein mielessäni kuullut kappaleita eri tavalla, kuin niitä on originaalisti esitetty. Kansanmusiikissa ja jazzissa on yleistä reharmonisoida kappaleita ja olen sitä tehnyt nuoresta asti. Aina ei uskoa siihen, että kappaleita voisi esittää bändillä, ole riittänyt, mutta upea kiertue tällä ohjelmistolla loi uskoa levuun asti, kertoo Försti.  

–Jotkut kappaleet kuulee mielessään selkeän ja valmiina, esimerkiksi Kaksoiselämää-kappaleen bassomelodia tuntui heti oikealta, ja pystyin kuulla mielessäni, miten muut soittimet siihen istuvat. 

Försti antaa kiitostaan työtovereilleen. –En olisi voinut kuvitellakaan tekeväni tätä projektia ilman kvintettiäni. Se, kuinka vastaanottavaisia ja kannustavia he ovat, ei ole mikään itsestään selvyys. 

Konsertti Alapään nuorisoseuralla, Evijärvellä 30.6.2023

Johanna Förstin konsertti järjestetään Evijärven Alapään Nuorisoseuralla 30.6.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.