Etelä-Pohjanmaalla toukokuun lopussa 4847 työtöntä työnhakijaa

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (2,7 %), Evijärvellä (3,1 %) ja Isojoella (3,9 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (2,7 %), Evijärvellä (3,1 %) ja Isojoella (3,9 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (2,7 %), Evijärvellä (3,1 %) ja Isojoella (3,9 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (2,7 %), Evijärvellä (3,1 %) ja Isojoella (3,9 %).

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 134 henkilöllä eli 2,7 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 499 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 1,5 prosentilla.

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (2,7 %), Evijärvellä (3,1 %) ja Isojoella (3,9 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 5,7 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (5,6 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,0 prosenttia.

Lomautettujen lukumäärä toukokuun lopussa oli 502, jossa nousua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 145 henkilöä eli 40,6 %. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä laski 250 henkilöllä.

Työttömistä työnhakijoista ulkomaiden kansalaisia oli 423, mikä oli 174 henkilöä (69,9 %) enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Työttömistä ulkomaiden kansalaisista ukrainalaisia oli 149 henkilöä.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1951 kappaletta, joka oli 2103 kappaletta (-51,9 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4691 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.