Tommi Lintala Purmojärven ympärijuoksun nopein 

Lähtökäsky on annettu ja 55 juoksijaa säntää hikiselle 12 kilometrin taipaleelle.
Lähtökäsky on annettu ja 55 juoksijaa säntää hikiselle 12 kilometrin taipaleelle.
Lähtökäsky on annettu ja 55 juoksijaa säntää hikiselle 12 kilometrin taipaleelle.
Lähtökäsky on annettu ja 55 juoksijaa säntää hikiselle 12 kilometrin taipaleelle.

TOISEN juhannuspäivän ohjelmaan on jo vuosikymmenien ajan Kortesjärvellä kuulunut Purmojärven ympärijuoksu. Niin tapahtui myös tänä juhannuksena. Viisikymmentä juoksijaa säntäsi aurinkoisessa säässä tuolle 12 kilometrin paanalle. Matkan alkupää, eli noin puolet matkasta on kovaa mustaa asfalttia, joten lähes 25 asteen lämpötila piti huolen siitä, että juoksijoiden ei tarvinnut kylmässä kärvistellä. Edellisten päivien sateet antoivat ilmaan vielä sen verran raikkautta, että aivan tukahduttavassa kuumuudessa ei sentään tarvinnut juosta. 

Juoksun ohjan otti käsiinsä heti startista lähtien miesten yleisen sarjan Tommi Lintala. Hänen loppuaikansa, 38.35, taitaa olla koko perinteisen juoksun historian nopein, tai ainakin yksi nopeimmista. Tommi piti juoksua melko helppona helteestä huolimatta. Tommin seura on espoolainen Team Noux, joka on Bodom Trailin ja Nuuksio Classicin perustama polkujuoksuihin erikoistunut seura. 

Miehet 40 -sarjan nopein oli helsinkiläinen Kimmo Korpi ajalla 48.41 ja miehet 50 -sarjan nopein oli Erik Holm IS Söderbystä ajalla 49.45. Miehet 60 -sarjan voittaja Max Pesola olisi ajallaan 48.05 voittanut myös sarjat M40 ja M50 ja sijoittunut yleisessä sarjassa sijaluvulle 7. 

Hölkkäsarjassa voittajaksi selvisi KJV:n Heikki Hakala ajalla 53.09. Naisten yleisen sarjan nopein oli Rasti Jussien Minea Näsi ajalla 53.44. 

Nuorten sarjoissa oli osanottajia 22 ja heillä oli juostavana kahden kilometrin matka. Koko joukon nopeimman ajan, 8.08, sai tytöt 10 vuotta -sarjassa juossut Komia Flow:n Minttu Patana. Tytöt 8 v-sarjan nopein oli KJV:n Enni Pitkäjärvi (9.05) ja tytöt 12v -sarjan voittajaksi juoksi Alahärmän Kisan Elli Äyrä (8.53). Pojat 8v -sarjan nopein oli Leo Rintala (10.26). Pojat 10v -sarjan nopein oli puolestaan Laihian Lujan Milo Tyynismaa (8.56) ja pojat 12v -sarjan voittaja oli Aatu Mattila (10.14). 

Purmojärven ympärijuoksun tukijoina tänä vuonna olivat Pub Sivuluisu, SSAB, UPM, Rautanet Alahärmä, Ateno, Ilpon katiska, Kortesjärven Apteekki, Mattokauppias Keskinen, Konerengas Seinäjoki, ProAgria, Seo Kortesjärvi, Minkinrehu, Sariffi, PoPo Evijärvi, Jannen Kone, Markin Sähkö, Luoman puutarha, Valtra Seinäjoki, Avain Säästöpankki ja POP-pankki ja Ikolan Kulta. 

Kortesjärven Järvi Veikot kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita, tapahtuman tukijoita ja järjestelyissä avustaneita. 

Mauri Jokela 

Team Nouxin Tommi Lintala kertoi totutelleensa viime päivinä helteessä juoksemiseen ja sanoi matkan sujuneen varsin helpon tuntuisesti. 
Päättäväisin ilmein rynnistää nuorten kilpailijoiden joukko ottamaan mittaa toisistaan. 
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA