Uusimmat kesäblogit:

Markin museossa voi Suvipäivillä sukeltaa Raamatun kertomuksiin kivinäyttelyn myötä

1. Moos. 19:26 "Ja Lootin vaimo, joka tuli hänen jäljessään, katsoi taaksensa, ja niin hän muuttui suolapatsaaksi."

Miten kivien kautta voit tutustua Raamatun kertomuksiin? Se on mahdollista Kortesjärven Suvipäivillä, Markin museolla.

Markin museo on Kortesjärvi-Seuran ry:n omistama ja ylläpitämä kotiseutumuseo.

Museorakennus on vuonna 1858 pystytetty pitäjänmakasiiniksi turvaamaan viljan riittävyyden myös vaikeina katovuosina. Sittemmin kun viljamakasiini kävivät tarpeettomaksi, on tämä rakennus erinäisten vaiheiden jälkeen lahjoitettu Kortesjärvi-Seuralle kotiseutumuseoksi. Markin museon pysyvä näyttely esittelee vanhaa, alueellamme käytettyä talonpoikaisesineistöä. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä.

Nyt esillä on geologi Teemu Öhmanin rakentama kivinäyttely, jonka hän on koonnut nykyisin Lappajärven kunnan omistamasta laajasta kivikokoelmasta teemalla Raamatun kivet. Näyttely koostuu siis sellaisista kivi- ja mineraalinäytteistä, joille löytyy vastine Raamatun teksteistä ja kertomuksista. Öhman on koonnut tämän näyttelyn huolella ja paneutunut samalla myös jokaista kivinäytettä vastaaviin Raamatun kirjoituksiin. Näyttelyyn tutustumiseen lisää sisältöä on saatavilla torstaina 29. 6. kello 18 alkaen Kortesjärven Nuorisoseuralla. Tuolloin Öhman avaa näyttelykokonaisuutta ja esillä oleviin näytteisiin liittyviä kirjoituksia kuvamateriaalin höystämänä. Tilaisuuden aluksi on tarjolla kahvia ja Inkerin leipomaa hyvää nisua.

Markin museo on yleisölle maksutta avoinna 28.6.–6.8. kello 12.00–17.00, sekä Finsumäen markkinapäivänä kello 9–15. Muina aikoina sopimuksen mukaan (puh. 0400503678).

Mauri Jokela

Luitko jo tämän?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.