Uusimmat kesäblogit:

Kortesjärven Suvipäivillä monipuolista ohjelmaa 

Kortesjärven Suvipäiviä vietetään monipuolisen ohjelman merkeissä.
Kortesjärven Suvipäiviä vietetään monipuolisen ohjelman merkeissä.

KORTESJÄRVEN Suvipäiviä vietetään tänä vuonna 27.6. alkaen monipuolisen ohjelman merkeissä. Aloituspäivänä tiistaina 27.6 Kortesjärven kirjastolla vietetään koko perheen toimintarikasta kesäpäivää kello 16–19. Kesäkuvataitelijan ja Järvilakeuden kansalaisopiston Kankurikisällit-hankkeen johdolla pääsee kokeilemaan esimerkiksi rukilla kehräämistä ja neulahuovutusta. Lisäksi tehdään värikästä yhteisötaidetta kirjaston pihaan. Pihalla on myös Kortesjärvi-aiheinen tietovisa, jonka järjestää Härmänmaan 4H. Kello 17 siirrytään tanssin pariin (Älä!) – Jää hyvästi -esityksen myötä. Kello 18 alkaa yhteislauluilta, jossa lauletaan kouluvuosilta tuttuja kesälauluja. Lauluiltaan voit ottaa myös oman, vanhan koululaulukirjasi mukaan. Keskiviikkona kisataan keppihevosilla Markin museota vastapäätä ja torstaina tarjolla on Tomi Saarijärven Laulumaiden muisto -elokuva Latoteatterilla sekä Raamatun kivet -luento. Perjantaina tanssiesityksestä (Älä!) – Jää hyvästi pääsevät nauttimaan Tupasvillan asukkaat ja heidän läheisensä.  

Lauantaina kello 10 alkaen avautuvat Markin museon ja Jääkärimuseo, joissa vietetään kesänäyttelyn avajaisia. Tarjolla on hernekeittoa, jonka päälle voi lähteä kiertoajelulle Purmojärven Rantalankylään. Kiertoajelulla paneudutaan kylän ja Haagan ruukin historiaan. Lauantai-illan kruunaa kello 18 alkava pihasoitto Kortesjärven Saarijärvellä.  

SUNNUNTAINA päästään nauttimaan huipputason jazz-musiikista, kun Mathias Sandbergin jazz trio konsertoi Ylikylän nuorisoseuralla klo 16 alkaen. Amerikkalainen musiikkilehti Jazziz Magazine on kutsunut jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandbergiä “yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista”. Sandberg on opiskellut New Yorkissa ja Bostonissa, ja työskennellyt Suomen ja Ruotsin ykkösketjun jazzmuusikoiden kanssa.  

Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Sandbergin triossa soittavat jazzmusiikin maisteri Zacharias Holmkvist (kontrabasso) ja pitkän uran tehnyt Stefan Brokvist (rummut). Konsertti järjestetään yhteistyössä Ylikylän nuorisoseuran ja kulttuuripalveluiden kanssa. 

Rantamajan lastentapahtumasta on muodostunut monen perheen kesäperinne ja se järjestetään tänäkin vuonna maanantaina 3.7. kello 17.30 alkaen. Tapahtumassa on jälleen luvassa paljon puuhaa, leikkiä ja elämyksiä lapsille. Ensikertalaisille tiedoksi, että tapahtumapaikan välittömässä läheisyydessä on myös uimaranta, eli kannattaa pakata myös uimakamppeet mukaan. Järjestelyistä vastaa paikalliset yhdistykset (mm. Isomäen maamiesseura), yksityishenkilöt ja toimijat yhteistyössä kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Jos retkeily kiinnostaa, niin jo ennen varsinaisen tapahtuman alkua voi lähteä kansalaisopiston Kuntoloikka-hankkeen johdolla pienelle patikkaretkelle kello 16 (lähtö Rantamajan uimarannalta). Rantamajan lastentapahtuma 2023-tapahtumasivulta facebookista löytyy lisätietoja tapahtumasta.  

TIISTAINA 4.7. tarjoutuu tilaisuus lähteä yhdessä reippailemaan! Kortesjärvi-seura järjestää patikkaretken Kirkkopolkua pitkin Reiskin laavulle kello 17 alkaen. Lähtö retkelle on Tuomaalantien ja Hietalantien risteyksestä. Reiskin laavulla pidetään pieni makkara- ja mehutauko, jonka jälkeen palataan Tuomaalan kautta takaisin lähtöpaikalle. 

Kortesjärven kirjaston kesänäyttelynä Suvipäivistä alkaen heinäkuun loppuun on T:mi Tauno Viitalan Vanhat Radiot. Juhani Viitalan koostamassa näyttelyssä on esillä kymmenittäin erilaisia radioita ja muita laitteita menneiltä vuosikymmeniltä. Näyttelyyn voi tutustua myös kirjaston omatoimiaikana. Kulttuuripalvelut järjesti kevään aikana kyselyn kuntalaisille Suvipäivien ohjelmatoiveista. Näitä toiveita on otettu huomioon suunnittelussa ja osa jätetty takataskuun tulevia tapahtumia varten. Kulttuuripalvelut kiittää kaikkia ideavinkkareita! 

Laura Kivimäki 

Lisätietoja ohjelmasta: www.kauhava.fi/suvipaivat 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.